Article_Top_970x250

Rebić će se konačno vratiti u život: Trener koji ga nije volio, sada mu daje priliku

mijenjaju se stvari za Rebića i milan

Rebić će se konačno vratiti u život: Trener koji ga nije volio, sada mu daje priliku

lis 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Jedan od prvih Piolijevih poteza kada je došao u Fiorentinu je bio slanje Rebića na posudbu

Svake godine se najavljuje veliki povratak Milana i svake godine je već nakon nekoliko kola jasno kako od toga nema ništa. Tako je bilo i ove godine. Nekadašnji slavni klub je krenuo u veliku rekonstrukciju predvođenu dolaskom Paola Maldinija i Zvonimira Bobana te trenera Marca Giampaola.

No, nakon samo sedam kola, Giampaolo je bivši, a Rossoneri su angažirali novog 'spasitelja'. Došao je Stefano Pioli koji je u svojoj trenerskoj karijeri vodio mnoge talijanske klubove, što niželigaše, što one koji su u vrhu Serie A, pa tako i Fiorentinu te Inter. Milan mu je ukupno 13. klub.

I baš tak angažman u Fiorentini od 2017. do 2019. posebno je značajan za talijanske medije. Naime, Pioli je tada u momčadi imao Antu Rebića koji se nakon dolaska iz Splita nikako nije mogao prilagoditi nogometu na Apeninima, a tome su pripomogle i ozljede.

Jedan od prvih Piolijevih poteza kada je došao u Firencu je bio slanje Rebića na posudbu kazavši kako mu nije potreban u njegovim taktičkim zamislima.

No, sada su stvari drugačije. Rebić je sjajnim igrama, baš u tom Frankfurtu gdje ga je Pioli poslao stekao ime i došao u Milan ovog ljeta kao najveće pojačanje. Ali, u povratku talijanskom nogometu ni Giampaolo ga nije mazio.

U pet utakmica otkako je Rebić došao u Milan, sakupio je svega 64 minute i niti jednom nije bio starter. To je vjerojatno bio i najveći Giampaolov gaf u ovom kratkom vremenu provedenom u Milanu. Po kojoj to logici najskuplje napadačko pojačanje ne može dobiti startno mjesto kada tvoja momčad u sedam kola zabije svega šest golova?

No, Giampaolo je bivši, a novi - bivši Rebićev trener će mu sada ukazati povjerenje. Gazzetta piše kako će Pioli u svojoj prvoj utakmici za kormilom Milana iz startne momčadi izbaciti Piateka, a da će priliku dobiti Rebić.

Ta prva Piolijeva utakmica je u nedjelju, kući protiv Leccea.

Dnevnik.ba/ T.R.