Article_Top_970x250

Ravno: Tri dana kulture, umjetnosti, plesa i pjesme

U Ravnom središte svijeta

Ravno: Tri dana kulture, umjetnosti, plesa i pjesme

lip 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mala hercegovačka Općina Ravno, nastavlja pokazivati kako se moguće poput feniksa uzdići iz ratnih pustošenja te malo selo pretvoriti u mjesto ugodno za život i turistički boravak.

Ovoga puta, Ravnjani su odlučili organizirati trodnevno druženje uz kulturu i zabavu. Na adresu našeg portala stigao je poziv u kojemu se navodi kako Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Stijena“ Ravno organizira kulturnu manifestaciju „Ravanjski ljetni dani kulture 2018.“ tijekom koje će se održati niz zanimljivih događanja i radionica.

Početak ove trodnevne manifestacije rezerviran je za ponedjeljak, 15.lipnja uz nastup KUD SKLAD Đakovo koje će od 20:30 Ravnjane i goste uveseljavati tradicionalnim plesovima i običajima.

Drugi dan, subotu, obilježiti će likovna kolonija s temom Ravno i seoski običaji, klesarska radionica sa temom Spomenik instalacije ravanjskim zidarima i klesarima, a u idiličnom ambijentu tzv- Gišinog guvna, Vesna Slobođan će pričati priče o vilama za djecu.

U Lovačkom domu Ravno uprizoriti će se predstava „Rodijaci“ legendarnog Petra Miloša, a dogovoreno je i zajedničko druženje uz utakmicu Hrvatska-Nigerija.

U večernjim satima „Slavonski tamburaši“ prirediti će feštu na Trgu željezničke stanice u Ravnom (Hotel Stanica) gdje će osobit naglasak biti stavljen na domaću gastronomiju.

Tijekom cijele subote, u sklopu Dana otvorenih vrata biti će moguće posjetiti ravanjske muzeje i špilju Vjetrenicu.

Za nedjelju je predviđeno postavljanje instalacije spomenika u kamenu posvećenog ravanjskim zidarima te izložba slika likovnjaka s motivima sela i seoskih običaja koja će po završetku manifestacije kao trajni spomen krasiti zidove zgrade ravanjske Općine.

Kao blagoslov sudionicima i posjetiteljima, trodnevna kulturno-zabavna manifestacija završiti će Sv.Misom na Trebinji sa početkom u 10:00h, nakon čega će gosti iz Slavonije sve nazočne još jednom počastiti svojom tradicijom, ovoga puta bećarcima i šokačkim kolom.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250