Article_Top_970x250

Raška Gora: "Ne dopuštamo biti zaboravljeni; donijet ćemo kulturnu notu u selo!"

kulturna manifestacija

Raška Gora: "Ne dopuštamo biti zaboravljeni; donijet ćemo kulturnu notu u selo!"

srp 03, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Raška Gora je selo u BiH, jednim dijelom omeđeno rijekom Neretvom a ostalim dijelovima naslonjena na susjedna mjesta: Vrdi, Goranci, Đubrani i sam grad Mostar. Prema posljednjem popisu stanovništva populacija Raške Gore iznosi 236 stanovnika. Ovo maleno mjesto, skriveno od ostatka svijeta, u oskudici je kulturnih, ali i bilo kojih drugih događaja.

Vođeni ovom idejom članovi Ekološke udruga organiziraju kulturnu manifestaciju „Dani sv. Nikole Tavelića“ u Raškoj Gori, koja će se održati od 5. do 10. srpnja.

Manifestacija će se sastojati od niza koncerata, izložbi, promocija knjiga , a cijeli događaj bit će zaokružen pučkim veseljem.

„Iako smo mi ekološka udruga, usudili smo se organizirati manifestaciju kulturnog karaktera, jer jednostavno – nema tko drugi. Želimo da i naši mještani dožive kulturnu notu života. Nešto se mora događati“, za Dnevnik.ba govori Oto Pehar, predsjednik Eko udruge.

Ekološka udruga u Raškoj Gori djeluje punih 14 godina. Osim organizacijom kulturnih događaja, ponosni su organizatori tradicionalne mise polnoćke u lokalnoj crkvi.

Manifestacija traje pet dana, a početak programa je 5. srpnja 2017.. Središnje okupljanje je u nedjelju kada će biti održana i sveta misa. Organizatori očekuju veliki broj posjetitelja. Vesele se, kažu, jer osim što donose kulturu u Rašku Goru, promoviraju i svoje selo.

Svi prihodi od manifestacije namijenjeni su obnovi lokalne crkve i crkvenih prostorija koje vape za rekonstrukcijom.

B. Vujica / Dnevnik.ba