Article_Top_970x250

Ramski fotografi ugostili kolege iz Ljubuškog

tradicionalno druženje

Ramski fotografi ugostili kolege iz Ljubuškog

lis 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ramski fotografi sedmu godinu za redom ugostili su kolege fotografe iz Ljubuškog. Njihova zajednička druženja na neki način su potakla da prilikom osnivanja ljubuškog Foto kluba ''Fokus'' i fotografi iz Rame postanu članovi fotografske udruge iz Ljubuškog.

Desetak fotografa na već tradicionalnom druženju koje je započelo i prije osnivanja kluba uživalo je tako u Ramskoj prirodi na jednoj od ljepših planina u Rami, na Draševu gdje su uživali trudeći se napraviti što kvalitetnije fotografije prirodnih ljepota.

U sklopu dobro osmišljenog programa prvo su posjet Franjevački samostan na Šćitu koji je duhovno i kulturno središte ramskog kraja. Oko cijelog samostana se nalazi veliki park i Ramsko jezero gdje su fotografirali Ramski križ, Posljednju večeru Kuzme Kovačića, Gospina vrata, Divu Grabovčevu te razgledali etnografski muzej na Šćitu koji prikazuje život, baštinu i kulturu stanovnika ramskoga kraja.

Nakon toga uputili su se u planinu na dvodnevno druženje gdje su napravili prekrasne fotografije te dogovorili nove zajedničke aktivnosti ljubuških i ramskih fotografa. Obišli su stare kuće Jaklićkoj planini koje su sagrađene po starom načinu gradnje i još uvijek prkose vremenu te sada predstavljaju neku vrstu spomenika starim ljudima i njihovom načinu života prilagođenom zahtjevima prirode.  Fotografirajući razne motive, uživali su u ljepotama prirode i lovili što bolji kadar, sve za dobru fotografiju. Druženje je održanu u organizaciji IED Herc Info i Foto kluba Fokus Ljubuški.

Kažimo, i to kako je Foto klub Fokus Ljubuški  u godinu dana organizirao pet izložbi fotografija, sudjelovao na II. festivalu kreativnosti „Živi i stvara u Ljubuškom", članovi su osmislili i napravili naslovnu fotografiju za Jazz festival te sudjelovali na ovogodišnjim susretu fotografa, na 52. Danu fotografije u BiH održanom u Babićima pokraj Grančanice. Prva izložba je bila u sklopu radionice o očuvanju prirodnih resursa u slivu Tihaljina-Trebižat koju je organiziralo JP “Parkovi” d.o.o. Ljubuški, a sudionici su tako imali priliku pogledati izložbu „Kravica“. Druga  je bila izložbu fotografija Perice Biške „Gradu za rođendan“, a održana je u sklopu obilježavanja Dana općine Ljubuški. Treća i četvrta izložba održane su od nazivom „Ljubuški: Oaza u svjetlu“. Prvo u Katoličkom školskom centru Petar Barbarić u Travniku, u sklopu  obilježavanja manifestacije Hrvatskog proljeća Središnje Bosne, a nakon toga u Kuriji Brnjaković  u Iloku, u sklopu manifestacije  Akademije zemlje i ruku. Peta  je bila izložba dobrih emocija i lijepih prizora našeg grada  pod nazivom "Ljubuški čuvari svjetla" koja je održana u sklopu manifestacije Ljubuško ljeto 2019. u povodu proglašenja Grada Ljubuškog.

Ovim putem članovi Foto klubu Fokus Ljubuški zahvaljuju predsjedniku Toniju Kraljeviću i Ministarstvu financija Županije Zapadnohercegovačke te Gradu Ljubuškom i gradonačelniku Nevenku Barbariću što su im financijski pomogli organiziranje svih događanja kojima su upotpunili kulturni sadržaj Ljubuškog.

Dnevnik.ba

Tagovi: