Article_Top_970x250

Rakitićev ultimatum Barceloni

transferi

Rakitićev ultimatum Barceloni

srp 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Rastanak Ivana Rakitića i Barcelone tema je u španjolskim medijima već mjesecima, ali zasad od toga još nema ništa. Odluka kluba i hrvatskog reprezentativca je da će o suradnji razgovarati nakon što se u kolovozu završi ova sezona Lige prvaka.

Mundo Deportivo otkriva da se Barcelona nada odlasku Rakitića. Ima još godinu dana ugovora i katalonski velikan spreman ga je pustiti za 10 milijuna eura. 

"Međutim, Rakitić je ranije poručio da ne želi otići i njegov stav se nije promijenio niti jedan milimetar. Ako ga Barcelona ne želi u momčadi, onda Rakitić pristaje samo na raskid ugovora kako bi se bez odštete vratio u Sevillu", piše Mundo Deportivo.

Rakitić je u kontaktu s ljudima iz Seville i svjestan je da u tom klubu nemaju novca i za odštetu Barceloni i za njegovu plaću. Katalonski mediji ističu da hrvatski veznjak ima situaciju pod kontrolom jer će ili ostati u Barceloni još godinu dana s istom plaćom ili se izboriti za odlazak u voljeni klub gdje će igrati za nešto manje novca, prenosi Index.

Rakitić je u Sevilli proveo tri sezone, od 2011. do 2014., a onda ga je za 18 milijuna eura dovela Barcelona. U katalonskom klubu je odigrao 309 utakmica do sada i zabio je 35 golova uz 41 asistenciju. Osvojio je jednu Ligu prvaka i četiri španjolska kupa te isto toliko naslova prvaka.

Dnevnik.ba