Article_Top_970x250

Rakitić se vraća kući: Hrvatski reprezentativac dolazi u grad u kojem ima status ikone

Španjolski kup kralja

Rakitić se vraća kući: Hrvatski reprezentativac dolazi u grad u kojem ima status ikone

sij 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Najveći uspjeh s klubom s Ramon Pizjuana Rakitić je ostvario 2014. godine kada je podigao trofej Europa lige.

Nakon što je Barcelona prošla dalje u španjolskom Kupu Kralja pobijedivši Levante s 3:0 na Camp Nou, Katalonci u sljedećoj prepreci za obranu trofeja imaju momčad Seville.

Ujedno će to biti i najzanimljiviji susret četvrtfinala ovog natjecanja iz dva razloga. Prvi je što se sastaju dva kluba koja igraju lijep nogomet, a ujedno će to biti i repriza finala prošlogodišnjeg finala kada je Barca osvojila naslov pobijedivši ih u Madridu s visokih 5:0.

Druga stvar je povratak Ivana Rakitića na stadion i u grad gdje ima status ikone. Hrvatski reprezentativac je prije dolaska u Barcelonu, upravo iz Seville bio najbolji igrač andaluzijskog kluba, za koji je nosio i kapetansku vrpcu. Najveći uspjeh s klubom s Ramon Pizjuana Rakitić je ostvario 2014. godine kada je podigao trofej Europa lige.

Osim Seville i Barcelone, u ovoj će se fazi natjecanja još susresti Real Madrid - Girona, Getafe - Valencia i Espanyol - Betis.

Prve utakmice igrat će se sljedećeg tjedna, a uzvrati između 30. siječnja i 1. veljače.

No, lako je Barcelona mogla biti izbačena iz kupa jer je u prvoj utakmici protiv Levantea za Katalonce igrao  19-godišnji branič Juan Brandariz Chumi koji je nije imao pravo nastupa. On je igrajući za Barcelonu B dobio suspenziju, ali Levante se kasno žalio na taj propust Barce te je žalba odbijena.

Dnevnik.ba/ T.R.