Article_Top_970x250

Rakitić: "Razmišljao sam o odlasku. Nisam zaslužio neke stvari..."

veznjak vatrenih i blaugrane

Rakitić: "Razmišljao sam o odlasku. Nisam zaslužio neke stvari..."

velj 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Ivan Rakitić odlučio je javno progovoriti o nezadovoljstvu statusom u Barceloni ove sezone. Hrvatski reprezentativac godinama je bio jedan od ključnih igrača Barcelone, trener Ernesto Valverde ga je obožavao, ali sve se promijenilo prošlog ljeta.

U klub je stigao Frenkie de Jong, a Rakitić je kod Valverdea pao u drugi plan. Nakon utakmice protiv Levantea (2:1) poručio je da u Barceloni nisu bili fer prema njemu, ali ni prema potjeranom Valverdeu.

"Bilo je dosta stvari koje mi se nisu svidjele, neću šutjeti i to vrlo jasno kažem. Nisam zaslužio neke stvari, takvo ponašanje... Unatoč tome, mislim da nije fer ni kako se na kraju sve završilo s Valverdeom i njegovim stručnim stožerom", rekao je Rakitić.

Ove sezone je 31-godišnji veznjak uglavnom dobivao priliku s klupe. Čak mu je klub putem direktora Erica Abidala javno poručio da je vrijeme za odlazak. U siječnju su ga povezivali s Juventusom i Manchester Unitedom, ali je ipak odlučio ostati jer je shvatio da će kod novog trenera Enriquea Setiena dobiti veću ulogu.

"Da, razmišljao sam o odlasku. To znaju i ljudi koji u ovom klubu donose odluke. Sad želim samo uživati, što je bilo - bilo je, moram okrenuti novu stranicu i ne razmišljati previše o tome. Uvijek sam govorio - ako mogu igrati u Barceloni, sretan sam i ne idem."

Ove sezone na travnjaku je proveo ukupno 1085 minuta i upisao tri asistencije. Od dolaska Setiena igrao je svaku utakmicu.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba