Article_Top_970x250

Rakitić na Instagramu poslao nove poruke o reprezentaciji

pojasnio razloge izostanka

Rakitić na Instagramu poslao nove poruke o reprezentaciji

ruj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Igor Kralj/Pixsell

Ivan Rakitić glavna je tema hrvatske reprezentacije ovih dana. Veznjak Barcelone propustio je posljednja dva ciklusa kvalifikacija za Euro. Zbog lakše ozljede preskočio je u lipnju Wales i Tunis, nakon čega je izborniku Zlatku Daliću u rujnu za Slovačku i Azerbajdžan otkazao zbog loše situacije u Barceloni.

Rakitić se nije oglašavao u medijima po tom pitanju, izbornik Dalić više je izbjegavao nego davao odgovore na pitanja o važnom igraču reprezentacije, a onda je sinoć veznjak katalonskog kluba objavio znakovite poruke na svom Instagram profilu.

Uslikao se sa svojim dresom Hrvatske iz utakmice s Danskom, a nešto ranije podijelio je objavu jedne Instagram stranice u kojoj je njegov citat s početka reprezentativne karijere.

"Rođen sam i odrastao u Švicarskoj, tamo sam išao u školu i imao prijatelje, igrao sam pet godina za Švicarsku, ALI, najveći dio mog srca uvijek je pripadao Hrvatskoj", napisao je Rakitić u novom storyju gdje pozira u majici Hrvatske.

"Zezao sam svoga oca i rekao mu da ću igrati za Švicarsku, ali sam mu potom otkrio istinu i odmah je zaplakao. Moj otac obožava nogomet i sve je napravio samo da gleda mene kako igram. Siguran sam da živim njegov san i vjerujem kako bi moj otac 100% htio biti Ivan Rakitić", dodao je.

Potom je objavio posljednji znakoviti story u kojem se osvrće na prekomjeran broj odigranih minuta prošlih sezona, kako u Barceloni tako i u dresu Hrvatske. Rakitić citira istraživanje koje je ustvrdilo da se premalo brine o odmoru elitnih nogometaša, prenosi Index.

"Sindikat je proveo istraživanje među 500 elitnih nogometaša, a među petoricom koja služe kao ogledan primjer pretjeranog igranja naveo je Ivana Rakitića. Rakitić je prošle sezone odigrao 68 utakmica, 14 s reprezentacijom s kojom je proputovao 30 tisuća kilometara.

Međunarodni sindikat upozorava da je Rakitić odigrao 72 posto svojih utakmica bez poštivanja odmora od pet dana među njima. Pet dana nužno je razdoblje kako bi se izbjegli zdravstveni problemi u kratkom i drugom roku", naveo je veznjak Hrvatske.

Veznjak je sigurno prvim fotografijama i citatima htio istaknuti privrženost dresu Hrvatske, ali je ovom posljednjom poslao jasnu poruku i objasnio svoj izostanak u prethodna dva ciklusa.

Dnevnik.ba

Tagovi: