Article_Top_970x250

Raketa briljirao na Stamford Bridgeu, navijači oduševljeni njegovom izvedbom

chelsea-sevilla 0:0

Raketa briljirao na Stamford Bridgeu, navijači oduševljeni njegovom izvedbom

lis 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Profimedia

Za španjolsku momčad sjajno je igrao bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić.

U prvom kolu Lige prvaka u skupini E odigrana je vrlo tvrda i rezultatski neatraktivna utakmica između Chelseaja i Seville.  Prema posjedu i broju udaraca (6:6) su bili tu negdje, a realizacija je zakazala.

Za španjolsku momčad sjajno je igrao bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić. Rakitić je dobio visoku ocjenu 7.4 prema SofaScoreu, drugu najveću nakon vratara Bona.

Hrvat je imao ukupno 75 dodira s loptom, skupio je 91 posto točnih dodavanja, dva puta je bilježio ključno dodavanje, imao je 50 posto uspješnih centaršuteva, podijelio je pet točnih dugih lopti iz šest pokušaja, osvojio je tri duela i dva je puta oduzimao loptu. Rakitić je izašao u 80. minuti, a njegova je izvedba impresionirala je brojne navijače na Twitteru.

Posebno su njime bili zadivljeni poklonici Chelseaja koji su u više tweetova ustvrdili kako je Hrvat dominirao veznim redom i odradio puno bolji posao od njihovih veznjaka. “Rakitić je bolji od svih veznjaka Chelseaja”, “Čujem da je Rakitić izdominirao Chelsea”, samo su to neki od komentara navijača na račun Rakitića.

Drugi Hrvat na utakmici, Mateo Kovačić, u igru je ušao u 65. minuti, zamijenivši Jorginha.

Dnevnik.ba