Article_Top_970x250

"Radite s njim šta želite"

hrs o sudbini generala šantića

"Radite s njim šta želite"

ožu 08, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Hrvatska republikanska stranka oglasila se na Facebooku u povodu godišnjice nestanka generala Vlade Šantića, prozivajući, po njihovu mišljenju, odgovorne što zločinci nisu procesuirani. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dana 8. ožujka 1995. godine u Bihaću, pod nikada razjašnjenim okolnostima, nestao je general Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Hrvatske vojske (HV) Vlado Šantić.

´Radite s njim šta želite´, rekao je tada Hamdija Abdić Tigar, nakon čega se gubi svaki trag generalu Šantiću.

Obitelj generala Šantića i dandanas, 26 godina nakon njegovog nestanka, traga za svojim suprugom i ocem, nailazeći na pred nosom zalupljena vrata kome god da se obratili. Hamdija Abdić Tigar je danas ugledni Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, koalicijski partner i kolega zastupnicima oba HDZ-a i satelitskih strančica koje je HDZ BiH kompenzacijski ubacio u Parlament FBiH.

HRS je pokretao više inicijativa, slao dopise ministrima pravosuđa (koji su iz HDZ-a BiH), slao više dopisa Predsjedniku Federacije Marinku Čavari, da iskoriste svoje funkcije kako bi napokon istina o sudbini generala Šantića isplivala na površinu, ali sve uzalud. Sramotno je što Hrvati po vertikali godinama upravljaju pravosuđem u BiH i da se toliko godina ne zna za sudbinu generala Šantića. Koga štitite i zašto?

HRS je svojedobno tražio i od hrvatskog pravosuđa da se pokrene istražni postupak, izvukli smo obećanje od premijera Plenkovića da će se pozabaviti ne samo onima koji su odgovorni za sudbinu generala Šantića, nego i pravosudnog gonjenja svih zapovjednika ABiH, poput Atifa Dudakovića, koji su kao pripadnici JNA sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku.

Sve uzalud, ali ima nas koji se nikada nećemo umoriti, niti ćemo ikada odustati od traženja istine o sudbini generala Šantića i koji će odustati od težnji pravosudnog gonjenja onih koji su krivi za zločine počinjene nad Hrvatima tijekom Domovinskog rata.

Proći će vrijeme kukavica i ulizica koji se goste i surađuju s ubojicama našeg generala. Proći će vrijeme onih koji se bogate baštineći tuđe žrtve.

Generale, nikada nećeš biti zaboravljen!"

"RADITE S NJIM ŠTA ŽELITE!" Dana 8. ožujka 1995. godine u Bihaću, pod nikada razjašnjenim okolnostima nestao je general...

Objavljuje Hrvatska republikanska strankaPonedjeljak, 8. ožujka 2021.

Dnevnik.ba

Tagovi: