Article_Top_970x250

Pucnjava u školi: Učenica 6. razreda ispalila nekoliko hitaca i ranila tri osobe

idaho, sjedinjene države

Pucnjava u školi: Učenica 6. razreda ispalila nekoliko hitaca i ranila tri osobe

svibnja 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Reuters/Pixsell

Pucnjava iz vatrenog oružja, pošast raširena u SAD-u, redovito potiče raspravu o nošenju oružja, bez konkretnog pomaka.

Učenica šestog razreda ispalila je nekoliko hitaca u četvrtak ujutro u svojoj školi u saveznoj državi Idahu, na zapadu Sjedinjenih Država, i lakše ranila tri osobe, nakon čega joj je nastavnica oduzela oružje, objavile su tamošnje vlasti. Učenicu, koja pohađa školu u gradiću Rigbyju, ubrzo je odvela policija koja nije otkrila njezin identitet ni dob. Učenici šestog razreda ondje su u pravilu jedanaestogodišnjaci ili dvanaestogodišnjaci.

"Jutros, oko 9 sati, učenica šestog razreda uzela je oružje koje je imala u naprtnjači i ispalila više hitaca u školi, ranivši pritom tri osobe. Dvije su učenici a jedna je prosvjetni djelatnik", rekao je jučer šerif okruga Jeffersona, Steve Anderson na tiskovnoj konferenciji.

Istaknuo je da su ozljede lakše i da tri žrtve, koje su primljene u bolnicu, nisu u životnoj opasnosti.

"Tijekom pucnjave, jedna je nastavnica razoružala učenicu i zadržala je do dolaska policije", dodao je šerif Anderson, koji nije mogao reći ništa o motivu njezina napada.

Pucnjava iz vatrenog oružja, pošast raširena u SAD-u, redovito potiče raspravu o nošenju oružja, bez konkretnog pomaka. Kupnja oružja porasla je u vrijeme pandemije, velikih proturasističkih skupova u proljeće 2020. i izbornih napetosti jesenas. Lani je u pucnjavama u SAD-u ubijeno više od 43.000 ljudi, računajući i samoubojstva, navodi mrežna stranica Gun Violence Archive.

Dnevnik.ba