Article_Top_970x250

Prvi put nakon siječnja najavljeno zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

na dnevnom redu niz zakona

Prvi put nakon siječnja najavljeno zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

tra 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Iz Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, za 17. i 18. travnja je prvi put nakon siječnja najavljeno zasjedanje Zastupničkog doma.

Sazvane su dvije sjednice, prvo tematska koja će biti posvećena depolitizaciji i budućnosti obrazovanja u FBiH, a potom i izvanredna, s obimnim dnevnim redom u kojem su niz zakona, određene strategije, odluke i drugi akti, prenosi Fena.

Početak tematske je zakazan za 17. travnja u jutro, dok bi popodne trebalo da počne izvanredno zasjedanje i nastavi idućeg dana.

Više zakona predloženo je u dnevnom redu po skraćenom postupku, među njima zakoni o izmjenama ili dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode te Zakona o doprinosima. Po skraćenoj proceduri je predložen i zakon o prestanku važenja Zakona o osnivanju Fonda za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće.

Među brojnim aktima predloženim u redovnoj proceduri su budući zakon o zaštiti na radu, kao i zakon o osiguranju u prometu.

U više preostalih najavljenih točaka dnevnog reda izvanrednog zasjedanja su pojedinačne strategije o razvoju drvne i industrije građevinskog materijala, kao i metalskog i elektro sektora.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250