Article_Top_970x250

Prosvjednici najavili: ´Sljedeće subote ćemo reći Vučiću da je gotov´

´1 od 5 milijuna´

Prosvjednici najavili: ´Sljedeće subote ćemo reći Vučiću da je gotov´

tra 07, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Anadolija

S prosvjeda protiv vlasti pod nazivom "Jedan od pet milijuna", koji je održan osamnaestu subotu zaredom, sinoć je poručeno da svi trebaju doći na prosvjed ispred Skupštine Srbije 13. travnja odakle će reći predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je gotov.

Prosvjed je sinoć ispred Vlade Srbije počeo intoniranjem himne Srbije i minutom šutnje za žrtve šestotravanjskog bombardiranja 1941. godine u Beogradu.

Okupljenima se obratio glumac i član opozicijske Demokratske stranke Branislav Lečić, a pušteni su i pink baloni u nebo, kao "prva lustracija".

Lečić je podsjetio da je ranije bilo najavljeno da će prosvjeda šetnja ići do televizije Pink, ali je saznao da je tamo policija u civilu, da se planiraju incidenti, zbog čega je pozvao prisutne da "ne sudjeluju u farmi i ne valjaju se u blatu (vlasnika Pinka Željka) Mitrovića".

On je naveo i da će se glasno nasmijati Mitroviću jer je "nasjeo i spremio plaćenike da izazovu sukobe", a da opozicija nikada nije stvarno planirala odlazak tamo, te da će građani koji prosvjeduju pobijediti idejom i dostojanstvom, a neće dozvoliti da itko strada.

Predstavnici opozijskog Saveza za Srbiju bili su ispred Pinka prije 18 h kada je počeo prosvjed, te su tamo položili vijenac za ubijenog Olivera Ivanovića i potom otišli.

"Željku Mitroviću poručujem da svakog dana čeka 6. listopad, a taj 6. listopad će sada trajati dok ne bude završen", kazao je Lečić, optuživši vlast da je planirala spriječiti"veliki opozicijski prosvjed 13. travnja".

Lečić je naveo i da je vlast "farma i rijaliti koji mora biti probijen".

"Ovo je zloćudni tumor koji je zahvatio našu državu, mi imamo antibiotik i 13. travnja priopćit ćemo koja je terapija toga antibiotika", kazao je Lečić.

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni građani su krenuli prema platou kod Trga republike.

Lideri Saveza za Srbiju tijekom šetnje od Vlade Srbije do Skupštine Beograda uklonili su iz Kolarčeve ulice ogradu oko radova na obnovi Trga republike dok je s ozvučenja upućen poziv okupljenim građanima da "uklone Vesićeve barikade" i njima "opkole" Skupštinu Beograda.

Građani su potom kod same Skupštine Beograda obljepili ogradu naljepnicama na kojima piše "Liječi se", uzvikivali su "Vučiću, liječi se", "Vučiću, gotov si", "Vesiću, lopove", a upaljene su i baklje.

Prosvjed je završen pozivom građanima da u sljedeću subotu, 13. travnja od 15 h na skupu ispred Skupštine Srbije poruče predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je "gotov".

Dnevink.ba

Article_Bottom_970x250