Article_Top_970x250

Prošle godine proglašen najgorim transferom, želio je prekinuti karijeru i bavio se poljoprivredom, a večeras igra finale EL-a

urugvajski napadač

Prošle godine proglašen najgorim transferom, želio je prekinuti karijeru i bavio se poljoprivredom, a večeras igra finale EL-a

svibnja 26, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Prije samo godinu dana mnogi stručnjaci u Engleskoj bili su spremni reći da je dolazak Edisona Cavanija kao slobodnog igrača u Manchester United najgori transfer tog prijelaznog roka.

Ovaj 34-godišnji Urugvajac došao je kao golema nepoznanica na Old Trafford u posljednjim satima prijelaznog roka. Nitko nije sporio da je Cavani top napadač, to je svojim igrama u PSG-u godinama pokazivao, ali u trenutku dolaska u Manchester bio je sedam mjeseci bez utakmice, piše Index.

Proglašen najgorim transferom prošle godine, danas rastura i vodi United po trofej

Po potpisu ugovora morao je u izolaciju zbog pravila o koronavirusu, a engleski mediji su objavili da će za jednu sezonu dobiti oko devet milijuna eura. Svi ovi podaci, uz njegovu dob, bili su razlog da ga ugledni menadžeri u anketi koju je radio The Athletic proglase najgorim pojačanjem u Premiershipu prošlog ljeta.

Međutim, Urugvajac je polako dizao formu, a najbolje izvedbe pružio je u travnju kada je u sedam utakmica u Premiershipu i Europa ligi zabio pet golova.

Cavani je već produljio ugovor i Unitedov dres nosit će do lipnja 2022. godine. U 38 nastupa u svim natjecanjima zabio je 16 golova, a u Premiershipu zabija svakih 137 minuta, po čemu je najbolji igrač u momčadi i šesti najbolji u cijelom prvenstvu.

Prije samo godinu dana Cavani je razmišljao o prekidu karijere i želio se ostaviti nogometa, a večeras će predvoditi svoj United protiv Villarreala u pohodu na naslov u Europa ligi.

Želio je prekinuti karijeru

"Nisam ovo očekivao. Nogomet mi je prošle godine bio posljednje na pameti", kaže Cavani, a prenosi Marca.

"Samo sam mislio na zdravlje svoje obitelji. Kada smo se skrasili, kada sam bio na svojoj zemlji, sa svojom obitelji, razmišljao sam o prekidu karijere", priča Urugvajac i dodaje kako je patio zbog neizvjesnosti prouzrokovane globalnom pandemijom koronavirusa.

"Nisam mogao ostati ravnodušan na sve što se tada događalo, boljelo me je to. Vladala je velika neizvjesnost, nitko nije znao što će se događati u budućnosti, nisam mogao tada razmišljati o nogometu", priča Cavani, koji se prije manje od 365 dana ozbiljno bavio poljoprivredom i ribolovom u Urugvaju.

No tada je neočekivano stigao poziv Uniteda, a Cavani je vratio status jednog od najboljih napadača svijeta.

Dnevnik.ba