StoryEditor

Prosinečki nakon poraza: "Bili smo preloši, ali nema vremena za dramu!"

Piše D  /  08.06.2019., 11:06h

Potpuno neočekivano i na iznenađenje svih, Finska je s lakoćom kod kuće u Helsinkiju sredila BiH 2-0 i stigla do jako bitne pobjede u utrci za Euro. Finci su izgledali nadmoćnije, a briljirao je Temu Pukki koji je radio s braničima Roberta Prosinečkog što god je poželio. 

Očekivano, Žuti je bio razočaran porazom, ali vremena za dramu nema. BiH već za tri dana čeka teška utakmica protiv Italije u gostima. Izostanak Miralema Pjanića zbog suspenzije bio je težak udarac za njegovu momčad jer jednostavno nemaju pravu zamjenu za njega.

- Čestitao bih Finskoj jer su zasluženo pobijedili. Ovo je jedno od lošijih izdanja otkako sam ovdje. Nadigrali su nas u svim aspektima, možda smo imali jednu šansu i možda bi bilo drugačije da smo poveli. Finci su bili bolji i zasluženo su pobijedili - priznao je izbornik Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki.

- Moramo već sada razmišljati o idućoj utakmici i popraviti sve loše stvari koje smo pokazali danas. Nisam očekivao da će ovako biti, ali mogu reći samo još jednom - Finska je bila puno bolja, više su željeli i moram vidjeti zbog čega je to tako. Moramo tražiti sve loše stvari, bilo ih je dosta. Ovo je najlošija utakmica otkako sam ovdje - dodao je.

BiH nakon tri kola ima četiri boda. Pobjeda, poraz i remi je njihova statistika, a porazom kod Italije bi došli u užasnu situaciju i Euro bi bio samo san. Toga je svjestan i Prosinečki koji ne želi dizati dramu oko poraza protiv Finske i želi da se njegovi igrači skoncentriraju na Azzure.

- Brzo nam je sljedeća utakmica da bismo sad dramili. Nedostajat će nam tri boda, to su velika tri boda, ali još uvijek ima dosta do kraja i vidjet ćemo. Danas nismo bili pravi, rastrčani. Za tri dana nam je Italija i moramo razmišljati o njima. Analizirat ćemo ove greške, bilo ih je puno - zaključio je Prosinečki.

Dnevnik.ba

22. rujan 2021 20:50