Article_Top_970x250

Promocija knjige ‘Borba za život’ Marine Kljajo- Radić

kultura

Promocija knjige ‘Borba za život’ Marine Kljajo- Radić

ožu 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U srijedu 14. ožujka 2018. godine, u 18 sati u župnoj dvorani u Potocima priređuje se promocija knjige Borba za život. Knjiga spada u dječju književnost, a govori o majci koja je odlučila roditi dijete unatoč protivljenju sredine u kojoj živi, prognozama liječnika, koje nisu najbolje, pa i uz rizik osobnog života. Sve to, međutim, prožeto je i doživljavanjem djeteta, koje od prvog otkucaja srca ima samo jednu želju- a to je život.

Marina Kljajo-Radić je rođena u Mostaru, 25. siječnja 1962. godine, odrasla je u Potocima, živi u Vojnu župa Potoci. Osnovnu školu pohađala je u Potocima, a gimnaziju u Mostaru. Hrvatski jezik i književnost diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, gdje je doktorirala sa disertacijom na temu Pjesništvo Lucijana Kordića.

Trenutno predaje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Afirmirana je književnica čije su pjesme zastupljene u više antologija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Pjesme piše od najranije mladosti. Objavila je zbirku poezije: Tragovi, Narančasti cvijet, Sjaj slova, Svitac kameniti, S neba cvjetovi. Osim poezije, piše književne kritike i oglede, te sakuplja i bilježi tradicionalnu usmenu književnu predaju vlastitog kraja. Marina je ponosna majka šestero djece.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250