Article_Top_970x250

Priče koje povezuju: Mostovi Hercegovine 2021.

poziv na sudjelovanje

Priče koje povezuju: Mostovi Hercegovine 2021.

tra 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

OKC Abrašević i AbrašRadio pozivaju te da sudjelovanjem u novom ciklusu edukativnog medijskog projekta Mostovi Hercegovine pomogneš otkrivanju priča koje povezuju.

Što je zapravo Hercegovina, gdje je i kada? Koje su sve njene čari? - Njena klima, njene rijeke? Njeni ljudi, njihov rad - njegova ostavština? Kako Hercegovina zvuči, a kako je zvučala nekad? Koja njena mjesta su najživlja, a koja nikako ne smiju ostati nezapisana? 

Repertoar pitanja o zajedničkom nam podneblju uvijek raste.

OKC Abrašević i AbrašRadio uz podršku EUNIC-a otvaraju drugi po redu ciklus edukativnog medijskog projekta Mostovi Hercegovine.

U novom ciklusu i dalje pažljivo osluškujemo tajne njenih jedinstvenih prirodnih bogatstava, ali nas zanimaju i putevi njene graditeljske baštine te raznovrsna arhitektura njenih gradova.

U posebnom fokusu bit će i njeni ljudi - prošlo i savremeno teatarsko, književno i pjesničko  stvaralaštvo, kao i muzičke scene koje je izrodila.

Možda o nečemu od navedenog već znaš mnogo, možda o nečemu tek želiš saznati više?

Pomozi nam otkriti neispričanu Hercegovinu. Pridruži se istraživanju i bilježenju priča našeg prostora, a uz mentorsku podršku nauči i kako ih najbolje ostvariti medijski.

Ovogodišnji program počinje već krajem travnja, a trajat će ukupno 6 mjeseci. Čine ga četiri istraživačka područja, svako predvođeno odabranim mentorom/icom. Pronađite svoje:

1. Urbanizam, arhitektura i ekologija Hercegovine (mentorica Senada Demirović-Habibija)
2. Hercegovačka književnost i poezija (mentorica Anita Pajević)
3. Alternativna muzička scena Hercegovine (mentor Damir Avdić Diplomatz)
4. Hercegovačka teatarska scena (mentor Ronald Panza)

Mentorski program pratit će praktične radionice i zajednički rad na medijskim sadržajima. Svi zainteresirani za pomenute teme i/ili medijsku proizvodnju su dobrodošli. Prethodno iskustvo nije potrebno. Poziv je otvoren do 30. 4. 2021. 

Link Mostovi Hercegovine: 
https://www.abrasradio.info/mostovihercegovine
Link za prijavni obrazac: 
https://docs.google.com/forms/d/1tOOVzeFsfOGocfvJWJ-Glv6buimlz0Z3RNs9L-TVFKI/viewform?edit_requested=true

Dnevnik.ba