Article_Top_970x250

Pretresom u Kaknju pronađena opojna droga

narkotici za "Uličnu prodaju"

Pretresom u Kaknju pronađena opojna droga

lip 15, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Pripadnici policije u Kaknju su, u okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, lišili slobode osobu K.A. zbog posjedovanja narkotičkih sredstava namijenjenih za “uličnu prodaju”…

U skladu s raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, policijski inspektori su pretresli stan u kakanjskoj ulici Melente Bošnjaka, koji koristi navedena osoba i tom prilikom pronašli metalnu kutiju u kojoj se nalazilo sedamnaest ‘pvc vrećica’ sa sadržajem bijele praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne težine 413,21 grama.

Pronašli su i ‘pvc drobilicu’ sa tragovima materije koji asociraju na opojnu drogu marihuanu, grumen suhe biljne materije, koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu bruto težine 52,55 grama i dvije pvc saksije u kojim su se nalazile tri stabljike, koje asociraju na indijsku konoplju.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranje kaznenog djela, Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona će Policijska stanica Kakanj dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršitelja protiv osobe K.A., rođene 1982. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250