Article_Top_970x250

Preminuo glumac koji je utjelovio Chewbaccu iz 'Ratova zvijezda'

smrt Petera Mayhewa

Preminuo glumac koji je utjelovio Chewbaccu iz 'Ratova zvijezda'

svibnja 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom od filmova "Ratovi zvijezda", jer mu je cijelo tijelo uvijek bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući.

Peter Mayhew, glumac koji je utjelovio Chewbaccu, jednog od najomiljenijih likova legendarne filmske franšize "Ratovi zvijezda", umro je u 74 godini, potvrdila je njegova obitelj.

- S velikom tugom i žaljenjem želimo podijeliti vijest da je Peter preminuo - navodi se na njegovom službenom profilu na Twitteru, a u potpisu objave je ožalošćena obitelj, prenosi Fena.

Mayhew, čije se lice nije vidjelo ni u jednom od filmova "Ratovi zvijezda", jer mu je cijelo tijelo uvijek bilo odjeveno u kostim Wookieeja, umro je u utorak u svojoj kući, izvijestila je njegova obitelj, ali nije navela uzrok smrti, prenijele su svjetske agencije.

Prvi put je Chewbaccu glumio još 1977. godine u filmu "Ratovi zvijezda - Nova nada", a nastupio je u još četiri filma u - "Imperija uzvraća udarac", "Povratak Jedija", "Osveta Sitha" i "Probuđena sila".

Dnevnik.ba

Tagovi: