Article_Top_970x250

Premijera dokumentarnog filma 'Kulturna ruta bećarca i gange'

tomislavgrad

Premijera dokumentarnog filma 'Kulturna ruta bećarca i gange'

ožu 01, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto FENA/Mario Loncar

Kulturno-informativni centar (KIC) Tomislavgrad organizira premijeru putopisnog dokumentarnog filma "Kulturna ruta bećarca i gange" autora Alena Kocića, koji je nastao u okviru projekta Interreg – IPA CBB Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

Film će u Tomislavgradu biti prikazan u nedjelju, 3. ožujka, u kinodvorani KIC-a, s početkom u 19 sati, prenosi FENA.

Film je sniman na području Pleternice (Hrvatska) i Tomislavgrada, a prikazuje ljude, običaje, kulturne i turističke znamenitosti tih dvaju gradova.

Promotivno turistički film o Pleternici i Tomislavgradu sniman je u sklopu zajedničkog projekta prekogranične suradnje "Kulturna ruta bećarca i gange" tih gradova u vrijednosti 2,35 milijuna eura, a koji se sa 85 posto sredstava financira iz europskih fondova programom Interreg – IPA CBB Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

U sklopu projekta u Pleternici izgrađen je središnji gradski trg s muzejom bećarca, a u Tomislavgradu Trg gange i hajdučke družine koji su kao takvi ušli pod zaštitu UNESCO-a.

Prilikom održavanja premijere filma u Pleternici autor Alen Kocić kazao je kako će film biti prikazan na desetak festivala, s tim da će se najprije promovirati na najvećem turističkom sajmu na svijetu u Berlinu (od 6. do 10. ožujka) koji posjeti oko 150 tisuća ljudi, a na kojem prisustvuju predstavnici oko 180 zemalja.

Ravnateljica KIC-a u Tomislavgradu Danijela Papić je tim povodom za Fenu kazala kako je prikazivanje filma u Berlinu iznimna prilika da se predstave turistički potencijali Tomislavgrada gdje se lokalnom stanovništvu otvara mogućnost prodaje njihovih proizvoda i usluga na kućnom pragu.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250