Article_Top_970x250

Predstavljanje književnog opusa Mili Đukića u HNK Mostar

"Poezija u Kazalištu"

Predstavljanje književnog opusa Mili Đukića u HNK Mostar

stu 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Đukić će se predstaviti u okviru projekta „Poezija u Kazalištu” kojeg je HNK Mostar započeo prošli mjesec predstavljanjem zbirke pjesama „Trideset deveti maj” Marka Tomaša.

Mili Đukić, autor tri pjesničke knjige, predstavit će svoj književni rad u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, u četvrtak, 15. 11. 2018. godine, s početkom u 19 sati. Čitat će odabrane pjesme iz sve tri knjige iako će fokus večeri biti na njegovoj posljednjoj zbirci „Pregaženi ježevi“, objavljenoj u izdanju beogradske izdavačke kuće "Treći Trg", u svibnju ove godine. Ovo je ujedno i prvo bosanskohercegovačko predstavljanje spomenute zbirke.

Mili Đukić rođen je u Mostaru 1987. godine. Osnovnu školu pohađao je u Adapazaru (Turska), zatim Mostaru, gdje je završio gimnaziju. Studirao je u Sarajevu. Dosadašnji radni vijek većinom je proveo u ugostiteljstvu, kao konobar, šanker, DJ, bar menadžer. Radio je i kao novinar, građevinski radnik u Skandinaviji, aerodromski taksista…

Pjesme je objavljivao u bosanskohercegovačkim, hrvatskim i srpskim časopisima, portalima, periodici. Zagrebački kultni izdavač Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije), objavio mu je brošure s pjesmama: „Sabrana djela iz oduzetog tijela“ (2014.) i „Zima će ponovo biti teška“ (2015.). Na trećem nagradnom konkursu Beogradskog festivala poezije i knjige i Trećeg Trga nagrađen je za rukopis ,,Pregaženi ježevi”. 

Đukić će se predstaviti u okviru projekta „Poezija u Kazalištu” kojeg je HNK Mostar započeo prošli mjesec predstavljanjem zbirke pjesama „Trideset deveti maj” Marka Tomaša. Ulazak je slobodan.

Dnevnik.ba

Tagovi: