Article_Top_970x250

Predavanje 'Korupcija i zarobljena država' na Sveučilištu u Mostaru

11. studenog

Predavanje 'Korupcija i zarobljena država' na Sveučilištu u Mostaru

stu 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: SUM

"Korupcija i zarobljena država" tema je predavanja koje Sveučilište u Mostaru organizira u okviru kontinuirane edukacije o važnosti prevencije i borbe protiv korupcije u bosanskohercegovačkom društvu.

Predavanje će održati izvršna direktorica Transparency International BiH Ivana Korajlić i voditelj pravne pomoći te organizacije Marko Vujić 11. studenoga u 11.30 sati u amfiteatru "Gabrijel Jurkić" Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Sveučilište u Mostaru među prioritetima svoga djelovanja ima poticanje studenata, nastavnika i opće društvene zajednice na kritičko promišljanje i kontinuirano djelovanje usmjereno društvenome razvitku, stoga u svojim aktivnostima vezanim za borbu protiv korupcije organizira i ovo predavanje kojim će se otvoriti niz tema koje propituju različite pojavne oblike korupcije, uzroke, moguće kazne i cjelokupnu legislativu kojom se sankcionira takvo ponašanje.

Prvi ekspert koji će održati prvo predavanje usmjereno ka djelotvornoj borbi protiv korupcije u ovoj akademskoj godini je Ivana Korajlić, diplomirana komunikologunja i MSc korporativnog komuniciranja koja već više od 11 godina radi u Transparency International BiH, trenutno kao izvršna direktorica. Posebna joj je specijalizacija vladavina prava i borba protiv korupcije.

U predavanju će sudjelovati i Marko Vujić, ekspert za pravnu pomoć Transparency International BiH, koji već osam godina radi na poslovima komunikacije s građanima putem linije za besplatnu prijavu korupcije i pružanje pravnih savjeta, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Mostaru.

Dnevnik.ba