Article_Top_970x250

Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine Hrvatska pošta Mostar izdala prigodnu poštansku marku

simbolično

Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine Hrvatska pošta Mostar izdala prigodnu poštansku marku

lis 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Kulturna baština jedinstvena je i nenadomjestiva te mora biti očuvana kao vrijednost za buduće naraštaje. Akademski slikar i likovni pedagog Ivica Vlašić u svom umjetničkom opusu najčešće slika pejzaže i konje te idiličnu ljepotu prirode livanjskog kraja koju, kroz svoja djela, ostavlja svima nama u kulturno naslijeđe.

Ivica Vlašić (rođen 23. 11. 1954. u Varešu, živi i radi u Livnu) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1976. Iste godine odlazi na studijsko putovanje u Pariz, a 1981. specijalizira slikarstvo kao stipendist poljske vlade u Varšavi. Njegova djela odišu poštovanjem prema svijetu koji nas okružuje. Idilična priroda, mir zimske idile ili bujna vegetacija i nesputani konji vječna su inspiracija umjetnika koji zaustavlja trenutak ljepote u kojemu uživamo. Ostvario je više od 50 samostalnih te sudjelovao na više od 150 skupnih izložaba. Uvršten je u Enciklopediju hrvatske likovne umjetnosti 1996. godine, a 1997. godine u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskog kluba za međunarodnu suradnju kao “Aetas aurea hrvatske grafike”. Njegove slike nalaze se u fundusima muzeja i galerija te privatnim kolekcijama širom svijeta. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, organizator i sudionik brojnih likovnih kolonija od kojih su mnoge imale humanitarni karakter.

Hrvatska pošta d.o.o. Mostar izdala je prigodnu poštansku marku u arku od 9 maraka, žig i omotnicu prvoga dana (FDC). Marke i prateći materijali mogu se kupiti i online na www.epostshop.ba.

Dnevnik.ba