Article_Top_970x250

Potpisan najveći ugovor u povijesti hrvatskog sporta

babo u jazzu

Potpisan najveći ugovor u povijesti hrvatskog sporta

srp 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Novi igrač Utah Jazza, zajedno s Mikeom Conleyjem, predstavljen u Las Vegasu

U hotelu Encore, NBA meki u Las Vegasu, najnovijem, najskupljem i trenutačno najluksuznijem hotelu u gradu u kojemu se luksuz podrazumijeva, Utah Jazza su odlučili predstaviti svoje dvije najveće zvijezde ovogodišnjeg prijelaznog roka

Bojan Bogdanović je dobio dres s brojem 44, svojim brojem, Mike Conley je prigrabio dres s brojem deset. I krenut će obojica u avanturu u kojoj ih već čekaju Donovan Mitchell, Joe Ingles i Rudy Gobert.Avantutu koja, nadaju se u Salt Lake Cityju, može uroditi i naslovom prvaka.

Justin Zanik, GM Jazza i potpredsjednik košarkaških operacija u klubu, Denis Lindsey, napravili su uvod.

- Sretni smo što je Bojan s nama, on posjeduje čvrstoću, radio je puno onih sitnih, nevidljivih stvari, ali jako važnih u Indiani i to očekujemo i ovdje. Sjajno je što smo dobili takvog igrača i što smo ga upoznali. Mike, pak, donosi sa sobom svoju iznimnu osobnost, liderstvo, i bit će nam od velike pomoći.

Mike Conley, čovjek koji je pred tri godine potpisao tada najveći ugovor u povijesti ovog sporta, Memphis ga je potpisao za 153 milijuna dolara, čovjek koji je višestruki osvajač NBA nagrade koju igrači biraju, za najboljeg suigrača, zahvalio se Jazzerima na tradeu koji je napravljen s Memphisom i kazao je:

- Uzbuđen sam što ću igrati pored Bojana Bogdanovića, i nadam se posebnoj sezoni koja je ispred nas. Sada je vrijeme za svježi udah, a kad se svi okupimo krećemo u u veliku priču.

Bojan Bogdanović stigao je na predstavljanje u bordo odijelu, s crnim cipelama - tenisicama, a hodaju do sobe u kojoj su Jazzeri imali presicu naletio je na Chrisa Paula. Da, tog Chrisa Paula. Koji je zagrlio najboljeg hrvatskog košarkaša.

- O, Bogey, znači Utah Jazz. Čestitam!

Bojan Bogdanović je definitivno u krugu onih igrača u ovoj ligi koji su između sebe na najvećoj cijeni. Što dovoljno govori o tome koliki je trag ostavio u svojih dosadašnjih pet NBA sezona. I svi vjeruju, bit će tako i u ritmu Jazza, koji će svirati za 73 milijuna dolara u sljedeće četiri sezone.

- Čast mi je biti dio ove organizacije i tu sam pronašao dobru situaciju za sebe. Sretan sam što me Utah zvala, znao sam da je to duboki roster, znao sam da je stigao Conley, da su tu Mitchell, Gobert, Ingles, sjajan spoj mladih i veterana i uzbuđen sam s obzirom na sve ono što je ova momačd u stanju napraviti. Jazzeri su i lani bili jedna od najboljih napadačkih momčadi, ali i jedna od najboljih defanzivnih momčadi u NBA ligi, a kako imamo prilično duboki roster, možda dublji od ikoga, to omogućava izniman broj rotacija, puno kombinacija koje smo u stanju koristiti tijekom utakmica. Jedva čekam da sezona krene - rekao je Bogdanović, prije nego li su ga dohvatili američki novinari.

Dnevnik.ba