Article_Top_970x250

Porodila se prije tri mjeseca, s bebom išla na pripreme, sada predvodi Srbiju na EP

Žena, Majka, Kraljica

Porodila se prije tri mjeseca, s bebom išla na pripreme, sada predvodi Srbiju na EP

lip 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Jelena Brooks, kapetan ženske košarkaške reprezentacije Srbije, sjajna Kragujevčanka je sinoć predvodila svoj tim na terenu "Kristalne dvorane" u Zrenjaninu, iako je prije samo tri mjeseca postala majka jednog zdravog i lijepog dečaka – Matea Brooksa.

Budući da je osvojila zlatnu medalju na EP u Budimpešti 2015. godine i brončanu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. nije iznevjerila Srbiju ni ovo ljeto, piše Kurir Sport.

Kada je u novogodišnjem intervjuu za Kurir izjavila da će predvoditi djevojke na prvenstvu koje se održava u Srbiji, mnogi su mislili da je to nemoguće.

Košarkaški savez Srbije joj je maksimalno izašao u susret te su joj dozvolili da bude sa bebom na pripremama. Ulagala je velike napore, redovno trenirala, a u međuvremenu bila brižna i posvećena majka.

"Kada je riječ o reprezentaciji, za mene dilema ne postoji. Znala sam da ću ovog leta igrati na Europskom prvenstvu. Beba je jako mala, pa nije bilo govora da se odvojimo, a ljudi iz saveza su nam omogućili da budemo zajedno tijekom priprema", rekla je u jednom intervjuu Jelena.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je sinoć u Zrenjaninu Bjelorusiju sa 55:53 (18:16, 11:16, 12:10, 14:11), u utakmici prvog kola Grupe D na Europskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Jelena Brooks (jelenabrooks) on

Dnevnik.ba

Tagovi: