Article_Top_970x250

Poriče zločin: Leon Lučić više nije u komi, čuva ga policija...

Poriče zločin: Leon Lučić više nije u komi, čuva ga policija...

sij 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Policija traži suradnika Leona Lučića, bivšeg policijskog inspektora i zvijezde serije 'Krim tim 2', koji je tukao poduzetnika iz Zaprešića. Visok je oko 185 centimetara, ima široko i neobrijano lice

Moj klijent opovrgava povezanost sa zločinom za koji ga sumnjiče. On nije bio organizator iznude. Kad bude vrijeme, iznijet će svoju obranu, rekao je Josip Reljić, odvjetnik bivšeg policajca i glumca Leona Lučića.

On je trenutačno u zagrebačkom KB-u Dubrava, gdje se oporavlja od tučnjave prošlog petka. Policija ga sumnjiči da je iznuđivao novac od poduzetnika iz Zaprešića kako bi spriječio istragu protiv njega, prenose 24sata.hr.

Unatoč pripremanoj policijskoj klopci, poduzetnik se u pratnji prijatelja susreo s Lučićem i nepoznatim muškarcem, koji su ih napali i tukli pištoljima. Tijekom tučnjave Lučiću su slomljene kosti lica, zbog čega je prvo završio u induciranoj komi.

Prema posljednjim informacijama, operirali su mu oko te se oporavlja. Do njega se ne može te ga cijelo vrijeme čuvaju policajci.

U tučnjavi tijekom “primopredaje” poduzetnik i prijatelj uspjeli su oteti ključeve automobila nepoznatom Lučićevu pomagaču.

On je pobjegao pješice, a policajci su vozilo pronašli nedaleko od nadvožnjaka preko autoceste u Draganiću kraj Karlovca.

Prema njihovu opisu, muškarac kojeg istražitelji traže visok je oko 185 centimetara. Ima široko lice te je imao nekoliko dana staru crnu bradu. Tijekom napada nosio je tamnu kapu.

Na samom nadvožnjaku ostalo je nekoliko većih lokvi krvi, koje nakon očevida nisu isprane s ceste.

Iako policija tvrdi da je poduzetnik samoinicijativno otišao na sastanak s iznuđivačem bez označenog novca i prekršio plan klopke, iz njegovih krugova se doznaje kako on to opovrgava.

Dokaze, kažu, za to ima u mobitelu, u kojem su SMS-ovi i snimljeni svi razgovori. Telefon je trenutačno kod istražitelja, a istrazi slučaja i dalje se ne nazire kraj.

Iznuđivači naveli žrtvu na susret u drugu županiju

  1. Kako se neslužbeno doznaje, klopka za iznuđivače planirana je 10. 1. u popodevnim satima. Ipak, oni zahtijevaju da se nađu ujutro.

  2. Poduzetnik kreće prema Lučkom i javlja policiji za to. Odlazi bez novca i u pratnji prijatelja, znalca borilačkih vještina.

  3. Žrtva se s kolegom i dva iznuđivača nalazi kraj nadvožnjaka u Draganiću. Lučić i suradnik udaraju ih pištoljima.

  4. Dva muškarca se brane i teško ozljeđuju Lučića. Otimaju ključeve auta njegovu pomoćniku, koji bježi. Dolazi policija.

Dnevnik.ba

Tagovi: