Article_Top_970x250

Poraz Plemića u Slovačkoj, ali rezultat daje nadu za prolaz

Prva europska utamica

Poraz Plemića u Slovačkoj, ali rezultat daje nadu za prolaz

srp 11, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

U prvoj utakmici 1. pretkola Lige prvaka Zrinjski je od slovačkog Spartaksa poražen s minimalnih 1:0. Ništa vrijedno nismo vidjeli u prvom poluvremenu.

Teška i tvrda utakmica u Trnavi u prvih 45. minuta u kojih je Spartaks ipak više prijetio, ali slabe su to prilike bile. Čak bi se moglo reći da je više uzbuđenja bilo na tribinama, iako se utakmica igrala bez gledatelja.

Početkom drugog djela konačno malo uzbuđenja kada prijete domaćini, ali novi čuvar mreže Plemića se istakao sjajnom paradom.

U 54. minuti velika prilika za Zrinjski, ali udarac Filipovića iz dobre pozicije brani domaći vratar. Nakon toga bolja igra Mostaraca, ali do veće prilike dolazi Spartaks. U 61. minuti Jirka se našao u velikoj prilici, no Brkić se ponovno ističe.

I kada se mislilo da Zrinjski polako uspostavlja inicijativu, Čirjak dobiva nepotrebno drugi žuti i ostavlja Plemiće na cjedilu.

U 79. minuti fantastična duga lopta Rade, izbacuje trojicu Plemića i dolazi do Jirke koji sjajno lobuje Brkića za 1:0 Spartaksa.

S tim minimalnim vodstvom kao da su se i domaćini zadovoljili te su prepustili posjed Mostarcima koji ipak s igračem manje nisu uspjeli doći do tog pogotka u gostima.

Pred kraj susreta i domaći su ostali bez igrača jer je Vakhtang dobio crveni karton.
Ostalo je 1:0, ali ipak rezultat koji daje veliku nadu Plemićima u Mostaru da mogu proći Spartaks.

T.R./Dnevnik.ba

 

Tagovi:

Article_Bottom_970x250