Article_Top_970x250

Položeni vijenci na Bleiburškom polju

75. obljetnica tragedije

Položeni vijenci na Bleiburškom polju

svibnja 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: ika.hr

Obilježavanje 75. obljetnice Bleiburške tragedije počelo je u subotu, 16. svibnja, na Bleiburškom polju polaganjem vijenaca uime predsjednika Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske i Počasnog bleiburškog voda.

Članovi vodstva Počasnog bleiburškog voda koji žive u Austriji Jakov Vrdoljak, Marijan Luburić, Marko Grbeša i Grga Tunjić, sukladno programu obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945., položili su vijence i zapalili svijeće kod hrvatske grobnice na groblju u Unterloibachu i kod spomenika na Bleiburškom polju, gdje je voditelj Hrvatske katoličke misije u Klagenfurtu fra Pavo Dominković izmolio molitvu odrješenja za pokojne, piše na portalu ika.hr.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić, u pratnji vojnog izaslanika Republike Hrvatske u Austriji brigadira Davora Kopanjia i generalnog konzula Republike Hrvatske u Beču Branimira Lončara, također je – uime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji – položio vijence i cvijeće te upalio svijeće.

Podsjećamo, ove godine zbog pandemije koronavirusa komemoracija se obilježava u tri države, Austriji, Hrvatskoj te BiH.

Dnevnik.ba