Article_Top_970x250

Policija ZHŽ-a održala dvosatni štrajk upozorenja

"policija u teškom stanju"

Policija ZHŽ-a održala dvosatni štrajk upozorenja

srp 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Članovi Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) održali su u petak dvosatni štrajk upozorenja u svim ustrojbenim jedinicama županijskog MUP-a, kako bi upozorili na, kako kažu, teško stanje u kojem se nalaze.

- Štrajk, koji je održan od 8 do 9:55, sati protekao je u najboljem redu, a odaziv je bio najbolji do sada. Svi su bili na svojim radnim mjestima, no nisu obavljali svoje redovite zadaće, već samo hitne i prioritetne poslove, tako da je u svim ustrojbenim jedinicama 'radila samo klima' - kazao je Feni predsjednik Sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a Vjekoslav Markota.

Po njegovim riječima, Predsjedništvo Sindikata donijelo je ovakvu odluku jer vladajući nemaju volje rješavati nagomilane probleme uposlenika u MUP-u ZHŽ-a.

Glavni razlozi za štrajk su neuplaćivanje doprinosa, koji nisu uplaćivani od 2013. godine i izjednačavanje koeficijenata djelatnika policije s drugim korisnicima proračuna, istaknuo je Markota.

Dodao je kako, osim toga, Sindikat traži isplatu jubilarnih nagrada za sve djelatnike MUP-a, isplatu pet posto od plaće za prethodnih 13 mjeseci, te smjenu ministra unutarnjih poslova ZHŽ-a.

Ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi iz Sindikata najavljuju održavanje novih štrajkova upozorenja te primjenu drugih zakonom dozvoljenih mjera.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250