Article_Top_970x250

Policajac opazio beskućnicu pa kupio pizzu i ručao s njom na travi

sjeverna karolina

Policajac opazio beskućnicu pa kupio pizzu i ručao s njom na travi

ožu 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

Policajac Michael Rivers već godinama radi u Goldsboro Police Departmentu u Sjevernoj Karolini i zbog toga zna skoro svakog beskućnika na tom području. No u srijedu je ugledao ženu koju dotad nije vidio, i to u majici s natpisom "Beskućnica. Najbrži način da postaneš nitko".

Rivers je za CNN ispričao da ju je vidio iz automobila, spustio prozore i kratko je pozdravio pa se odvezao. "Bog je naumio da joj moram donijeti ručak. Okrenuo sam se i pitao ju je li jela tog dana. Rekla je da nije", ispričao je 29-godišnji policajac.

Otišao je u obližnju pizzeriju, kupio pizzu i sjeo na travu s njom. On i Michelle (kako mu je žena rekla da se zove) sjedili su 45 minuta zajedno i razmijenili svoje životne priče. Žena mu je rekla da ima bolesnu 12-godišnju kći i 23-godišnjeg sina. Njen suprug, također beskućnik, stajao je na drugoj strani ulice dok su njih dvoje jeli i razgovarali. "Shvatio sam da i mene i nju javnost percipira isto", zaključio je policajac i dodao da beskućnike ljudi često osuđuju i gledaju u negativnom svjetlu. Kao i policajce jer je društvo, smatra Rivers, fokusirano samo na "kukolj u žitu".

Jedna slučajna prolaznica snimila je njihov ručak na travi, a njen partner podijelio je fotografiju na Facebooku. Zatim su taj prizor podijelile tisuće ljudi.

"Policija radi toliko toga za našu zajednicu, a mnogo toga prođe neopaženo. Vidimo vas, nastavite s dobrim radom", napisao je Chris Barnes koji je podijelio fotografiju, prenosi index.hr.

Dnevnik.ba