Article_Top_970x250

Pokopali su ubijenog policajca: 'Moj sin je heroj, ponosna sam'

sarajevo

Pokopali su ubijenog policajca: 'Moj sin je heroj, ponosna sam'

velj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: PIXSELL

Mahir Begić (48) ubijen je u subotu kod poligona za policijsku obuku u Tarčinu i to istim oružjem kao i Saud Sultanić. Ubojicu Edina Gačića trenutno traži 1200 policajaca, a raspisali su i nagradu

Policajac Mahir Begić kojega je prošle subote u okolici Sarajeva ustrijelio višestruki ubojica Edin Gačić pokopan je u utorak a njegove su kolege na komemoraciji prije toga poručile kako neće posustati sve dok ne pronađu počinitelja tog zločina za kojim je u tijeku potraga bez presedana u Bosni i Hercegovini.

Na komemoraciji u sarajevskom Domu policije bili su visoki državni dužnosnici poput predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra sigurnosti Dragana Mektića te brojne Begićeve kolege i prijatelji, prenosi 24.sata

"Bio je uzoran policajac i, što je najvažnije od svega, bio je dobar čovjek. Bio je predan poslu sve do tragičnog dana", kazao je ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara poručivši kako će ubojica biti izveden pred lice pravde.

Posebice je dirljiv bio istup Hasene Begić, majke ubijenog policajca.

"Ponosna sam majka. Ponosna sam na njegove kolege", kazala je pred okupljenima istaknuvši kako je njen sin cijelog života bio poštenjačina koji je bio i ostao heroj.

Mahir Begić (48) ubijen je u subotu kod poligona za policijsku obuku u mjestu Tarčin južno od Sarajeva. Očevidom je utvrđeno kako je ustrijeljen s tri metka u prsa i jednim u glavu a analiza je pokazala kako je ubojstvo počinjeno istim oružjem kojim je pet dana prije toga kod Konjica ustrijeljen Saud Sultanić, žrtva Edina Gačića.

Begić je u trenutku kada je ubijen bio angažiran na straži, a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskom mjestu.

U potrazi za ubojicom Gačićem trenutačno je angažirano oko tisuću i dvjesto policajaca, a vlada Sarajevske županije je ranije tijekom dana raspisala i novčanu nagradu od 25,5 tisuća eura za svaku informaciju koja bi osigurala njegovo pronalaženje i uhićenje.

Središte potrage je trenutačno na području južno od Sarajeva prema Konjicu. 

Ministar sigurnosti Mektić ocijenio je u utorak kako u ovakvim okolnostima potragu bitno otežava činjenica da su policijske agencije u BiH podijeljene administrativnim granicama što priječi njihovu učinkovitost.

"Na žalost u ovom zločinu veliki udio ima i država. Nisu uspostavljeni potrebni mehanizmi (suradnje) i problem je naša podijeljenost", kazao je Mektić novinarima nakon komemoracije.

Dnevnik.ba