StoryEditor

Pogledajte bazen na hrvatskoj obali kojem tepaju da je najljepši bazen na svijetu

Piše D  /  24.07.2021., 05:07h

Bazen je dio hotela Excelsior u Dubrovniku. Taj je hotel poznati simbol luksuza, a smješten je u raskošnoj bivšoj kraljevskoj vili izgrađenoj 1913. godine, svega nekoliko minuta hoda od poznatih srednjovjekovnih gradskih zidina koje uvijek privlače pažnju turista.

Tijekom godina njegova postojanja u hotelu su odsjedali uglednici kao što su kraljica Elizabeta II, Elizabeth Taylor, Orson Wells, Margaret Thatcher, Sophia Loren, Sir Roger Moore i mnogi drugi.

Iako je riječ o vrlo luksuznom hotelu koji nudi sve što možete poželjeti, posebnu pažnju na društvenim mrežama ovog ljeta plijeni njegov kameni bazen.

Naime, kako se hotel smjestio tik u more, svi njegovi gosti vrlo lako mogu do kamene plaže koja se nalazi u njegovu podnožju. I to ne bi bilo ništa neuobičajeno da se tu ne nalazi kameni bazen ispunjen morskom vodom u koji ponekad zapljusnu i visoki valovi, te koji izgleda kao da je dio starog Rima ili Grčke.

Pravokutnog je oblika, ograđen debelim kamenim blokovima na kojima su rupice kroz koje ulazi morska voda, a na njega se naslanja veliko kamenje koje izranja iz mora.

Ovisno o mijenama vode, odnosno o plimi i oseci, bazen se dodatno puni morskom vodom.

Ovaj je bazen, malo čudo prirode i arhitektore, još jedan dokaz da se hrvatska obala može pohvaliti unikatnim zdanjima koja su vrhunac turističke ponude, piše zadovoljna.hr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Timotej  (@timotej)

Dnevnik.ba

28. rujan 2021 04:31