Article_Top_970x250

Početak radova na izgradnji mosta preko Save između BiH i Hrvatske

svečanost

Početak radova na izgradnji mosta preko Save između BiH i Hrvatske

lis 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Početak izgradnja mosta na granici preko rijeke Save svečano će biti otvoren danas na lokaciji mosta Čatrnja, Gradiška. Svečanom otvaranju radova prisustvovat će zamjenik minista komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler, europska povjerenica za mobilnost i promet Violeta Bulc te član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.

Europska unija je financirala projekat s 6,8 milijuna eura bespovratnih sredstava u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH. 

Ovaj projekt je dio velike infrastrukturne investicije EU u iznosu od 38,4 milijuna eura, koja uključuje i izgradnju graničnog prijelaza s Hrvatskom na dionici autoceste Banja Luka – Bosanska Gradiška, kao i samu dionicu autoceste.

Projekt predstavlja važan korak ka integraciji regije zapadnog Balkana u okviru Agende povezivanja (Conectivity Agenda) koju je Europska unija pokrenula 2015. godine i u skladu je sa Strategijom Europske komisije za zapadni Balkan, prenosi Večernji.

Dnevnik.ba