Article_Top_970x250

Plenković ismijao Selak Raspudić jer čita pitanja s papira, ona mu žestoko odgovorila: "Da ste Vi čitali koliko ja..."

sabor rh

Plenković ismijao Selak Raspudić jer čita pitanja s papira, ona mu žestoko odgovorila: "Da ste Vi čitali koliko ja..."

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zastupnici je dao opomenu jer je ustvrdio kako je iskoristila povredu poslovnika da bi uputila poruku premijeru, a ne da bi ukazala na to da je došlo do povrede poslovnika.

Mostova zastupnica Marija Selak Raspudić je tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru pitala hrvatskog premijera Andreja Plenkovića po kojim kriterijima su se protiv Covida-19 već cijepili i saborski zastupnici. “Prvo zastupnici, sad županijski vijećnici? Hoće li se ta akcija nastaviti na članovima mjesnih odbora?”, pitala je mostovka. Potom je dodala još jedno pitanje, a ono se odnosilo na način nabave medicinske opreme za koronakrizu koja se događala, kaže, “mimo očiju javnosti” i “poštivanja zakona o javnoj nabavi”.

Odgovarajući na pitanje Plenković je prvo primijetio kako je “danas neki dan čitanja zastupničkih pitanja” s papira, referirajući se na to što je Selak Raspudić svoje pitanje pročitala. Potom je odgovorio: “Što se tiče javne nabave, sjetit ćete se da zaštitne opreme nije bilo nigdje. Hrvatska nije imala dovoljno zaštitne opreme, maski, zaštitnih odijela. Kako smo je mi nabavili? Tako da sam osobno razgovarao s kineskim premijerom i dogovorio opremu koja nikoga nije ostavila bez opreme, oprema dolazi sustavno. Zamolit ću Ćorića da dođete kod njega u ured i razgovarate s ljudima koji se bave robnim rezervama da vidite sve što je došlo i po kojoj cijeni”, rekao je Plenković.

A onda se osvrnuo i na pitanje o cijepljenju zastupnika, pri čemu je rekao kako su prioriteti jasno postavljeni, ali da je činjenica i da postoji Hrvatski sabor. “I ja smatram da je Sabor vrijedan ako ne i vrjedniji od Vlade ili predsjednika, i da zastupnici trebaju dobiti priliku da se cijepe. Što se tiče ostalih, to nema veze s nama, lokalni političari nemaju veze s nama. Ako cjepiva bude previše, donirat ćemo ga zemljama kojima će faliti”, kazao je premijer.

Selak Raspudić je potom odgovorila da donirati može nešto svoje, a ne nešto što je od hrvatskih građana, te da bi mu bilo bolje da napravi plan nego da već sada govori o donacijama. Potom se kasnije u povredi poslovnika osvrnula i na njegovu opasku da je pitanja čitala s papira. “Uvaženi magistre Plenkoviću, da ste Vi čitali koliko sam ja čitala, i Vi biste bili doktor znanosti, a ne tek magistar. Samo nastavite, nije kasno!”, rekla je Selak Raspudić, prenosi Telegram.hr.

Na to je predsjednik Sabora Gordan Jandroković zastupnici dao opomenu jer je ustvrdio kako je iskoristila povredu poslovnika da bi uputila poruku premijeru, a ne da bi ukazala na to da je došlo do povrede poslovnika.

Dnevnik.ba