Article_Top_970x250

PLEMIĆI OTPUTOVALI U MAKEDONIJU Čurjurić: "Imamo bolju ekipu i to trebamo pokazati"

EL: Akademija Pandev - Zrinjski Mostar

PLEMIĆI OTPUTOVALI U MAKEDONIJU Čurjurić: "Imamo bolju ekipu i to trebamo pokazati"

srp 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevnik.ba

Plemići u dobrom raspoloženju i samouvjereno kranuli za Makedoniju

Pred nogometašima Zrinjskog prva je službena utakmica u novoj sezoni. Plemići su danas otputovali iz Mostara u Skoplje gdje će snage odmjeriti s makedonskim predstavnikom Akademijom Pandev u 1. pretkolu Europske lige.

Među nogometašima Zrinjskog vladala je dobra atmosfera i svi se nadaju pozitivnom rezultatu iz prve utakmice.

"Dolazimo u Skoplje večeras kasno i sutra ćemo imati cijeli dan na raspolaganju. Uradit ćemo službeni trening, međutim sve smo do sada napravili na pripremama koje su išle u smjeru ove utakmice. Teško je za očekivati da naša forma već u prvoj utakmici bude na visokoj razini, no sve što smo trebali napraviti, napravili smo i idemo s velikim očekivanjima dolje. S obzirom kako ćemo dolje provesti četiri dana poveli smo malo više igrača. Osim Pere Stojkića koji ima malih problema i njega nismo željeli voditi", kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas te se osvrnuo na samu utakmicu:

"Očekujem da bude vruće. Imam dosta iskustva s tim makedonskim utakmicama i očekujemo protivnika kojeg jako respektiramo. Nadamo se pozitivnom rezultatu s obzirom na uzvrat u Mostaru. Oni su pomalo atipični u odnosu na ostale makedonske klubove jer je ovo ekipa koja želi igrati. Nisu toliko agresivni koliko smo očekivali, ali tko zna, možda baš u četvrtak pokažu to svoje drugo lice. Imaju dosta mlađih igrača koji su nastupali za U-21 reprezentaciju Makedonije, ali i iskusnih igrača. Svakako treba izdvojiti lijevo krilo Dorieva koji je već skrenuo pažnju na sebe. Mada, njihova najveća snaga je ta njihova kompaktnost. Mogu vam reći kako sam i ja jako znatiželjan kako ćemo izgledati na terenu u četvrtak.

Nogometaš Zrinjskog Ivan Čurjurić također smatra kako je momčad spremna i da Zrinjski može izvući pozitivan rezultat.

"Odradili smo jedne jako kvalitetne pripreme iako nismo imali puno vremena. Spremni smo za utakmicu koja slijedi u Makedoniji. Imamo bolju ekipu i to trebamo pokazati i vratiti se u Mostar s pozitivnim rezultatom. Očekuju nas velike vrućine, ali mi smo na njih navikli i u Mostaru i na pripremama u Čatežu i to nam ne smije biti nikakav alibi. Mi smo spremni i jedva čekamo da dođe ta utakmica."

Zrinjski je na put krenuo autobusom do Splita odakle će avionom do Zagreba, a u Skoplje će stići kasno večeras. Prva utakmica 1. pretkola Europske lige na rasporedu je u četvrtak u 19:00 sati.

Dnevnik.ba/ T.R.