Article_Top_970x250

Pivot DR Konga proglašen za igrača utakmice: Leti kao leptir, bode kao pčela...

Gauthier Mvumbi Thierry

Pivot DR Konga proglašen za igrača utakmice: Leti kao leptir, bode kao pčela...

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Instagram

Planetarno popularni pivot Demokratske Republike Kongo - Gauthier Mvumbi Thierry, proglašen je za igrača utakmice posljednjeg kola prve faze Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu i to nakon što je protiv Bahreina za samo devet minuta postigao pet pogodaka.

Njegova ekipa u utorak je doživjela poraz rezultatom 34:27 od Bahreina te je na taj način bez ijednog osvojenog boda ispala iz daljnjeg natjecanja, a Mvumbi je još jednom privukao veliku pažnju i s pet postignutih pogodaka uspio je osvojiti nagradu za najboljeg igrača utakmice.

U svom prvom meču protiv Argentine ovaj rukometaš postao je svjetska senzacija, a Mvumbijeva težina i vještina oduševila je sve koji su pratili spomenutu utakmicu, nakon čega je njegova popularnost svakim danom postajala sve veća.

Organizatori Svjetskog prvenstva su shvatili kolika je njegova popularnost pa su to iskoristili kako bi napravili dodatnu promociju prvenstva u svijetu, a oni su na društvenim mrežama također objavili i videosnimku sa zagrijavanja reprezentacije Konga u kojem je u prvom planu svakako bio ovaj rukometaš.

Također, objavili su njegovu fotografiju skok-šuta uz zanimljiv opis na objavi da je proglašen za igrača utakmice.

"Leti kao leptir, bode kao pčela", napisali su na zvaničnoj Instagram stranici Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu.

Ovaj rukometaš je prema zvaničnim podacima težak 137 kilograma i visok je 195 centimetara, a trenutno je član francuskog niželigaša Dreuxa.

Dnevnik.ba