Article_Top_970x250

Petra Vlhova nova 'Snježna kraljica': Čudesna Slovakinja potukla Mikaelu Schiffrin u Zagrebu

Slalom Zagreb

Petra Vlhova nova 'Snježna kraljica': Čudesna Slovakinja potukla Mikaelu Schiffrin u Zagrebu

sij 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Slovačka skijašica Petra Vlhova pobjednica je slaloma koji se vozio u Zagrebu. Slovakinja je prekinula dominaciju čudesne Amerikanke Mikaele Shiffrin i slavila ispred nje i Austrijanke Liensberger.

Vlhova i Schiffrin još su jednom pokazale kako su klasa za sebe barem što se tiče slaloma jer je trećeplasirana Liensberger zaostajala za pobjednicom preko 3 sekunde.

Schiffrin je ljutito ušla u drugu vožnju jer je u prvoj, za njene uvjete, podbacila zaostavši za Vlhovom 1.16 i plasiravši se na drugo mjesto. No, u drugoj vožnji letjela je stazom i pobijedila Liensberger s čak 2.38 sekundi. Činilo se kako će to biti dovoljno za pobjedu, ali tako nije mislila Petra Vlhova koja još pokazuje još jednu sjajnu vožnju, štoviše, najbolju i drugu vožnju te s 1.31 sekundom ulazi u cilj kao prvoplasirana.

Tako je Vlhova prekinula dvogodišnju dominaciju Schiffrin u Zagrebu i okitila se naslovom Snježne kraljice koju je svojevremeno imala još jedna Slovakinja Veronika Zuzulova.

U ukupnom poretku Mikaela Schiffrin je i dalje vodeća s 826 bodova, dok je Vlhova druga s 513. Slijede Brignone s 451 i Resensburg 329 bodova.

Dnevnik.ba/ T.R.