StoryEditor

Petev i Barbarez posvađali članove IO Nogometnog saveza BiH

Piše D  /  06.01.2021., 06:01h

Vico Zeljković optužio je predsjednika saveza Elvedina Begića da opstruira izbor Peteva za izbornika.

“Pozivam aktualnog predsjednika da izađe iza zavjese i počne se baviti svojim poslom. Ili jednostavno da da neopozivu ostavku i pusti nas da radimo posao zbog kojeg smo ovdje”, rekao je Zeljković.

“Nisam se pojavio na sjednici iz opravdanih razloga”, odgovara Begić i dodaje da nije nagovarao “bošnjačke” članove Odbora kako će glasati, te da se s lažima ne želi i ne može boriti.

“I ranije sam rekao da ne mogu podržati nijedan prijedlog Zvjezdana Misimovića. On je ranije lagao da nije sudjelovao u izboru izbornika. Izgubio je tada moje povjerenje definitivno. Da zaključim, ne mogu ponovno podržati nekoga tko laže i tko će opet poslije izvjesnog vremena reći da se nije ništa pitao. Izbornik se ne može birati nametanjem i preglasavanjem, kako to neki žele”, rekao je Elvedin Begić.

Na prozivke Begića, Zvjezdan Misimović reagirao je u intervjuu za portal SportSport.ba.

“Zamolio bih gospodina Begića da se ne skriva iza mene i da me prestane spominjati u javnosti. On je predsjednik Saveza, on odlučuje i treba biti tako. Glavni je čovjek bh. nogometa, birao je izbornike. Nisam ih ja birao. Bio sam u Komisiji za izbor izbornika kada je izabran Robert Prosinečki. Kao i sada, i tada smo odradili svoj posao i izvještaj predali Izvršnom odboru”, odgovorio je Misimović.

Misimović objašnjava da se Barbarez nije još ostvario kao trener i da su njegov izbor bili Petev i Simone. Oglasio se i Emir Spahić koji tvrdi da je njegov izvještaj za izbornika “gurnut pod tepih”.

“Smiješno je i tužno da se na ovaj način trguje u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, da se osobni interesi stavljaju ispred države i naroda. Tjeranje inata ne smije biti ispred državnog nogometnog interesa, želje navijača, ogromne većine naših bivših i sadašnjih igrača, trenera, odnosno struke. Gospodo, ovo nije vaša privatna imovina nego državna reprezentacija Bosne i Hercegovine i prestanite se igrati njome", kaže Misimović, piše N1.

Navijači Zmajeva zbog svega razočarani.

“Nama treba neko poznato ime koje ima rezultate. Svi ovi dosadašnji prijedlozi su amaterski”;

“Ne zanima me”;

“Ne može sport ići naprijed ako imamo ovakvo stanje u društvu. To je odraz stanja u društvu”;

“To je bez veze”;

“Ne znam što da ti kažem. Bezobrazluk. Ovo nigdje ne vodi”

Sportski novinari mišljenja su da odgađanjem izbora za izbornika trpi reprezentacija, ali ako se nastave opstrukcije, postoji opasnost da reagiraju FIFA i UEFA kao prije desetak godina.

“Znamo svi da nogomet trpi, da naši igrači trpe, da mi za dva mjeseca krećemo u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, istaknuo je Denis Huseinbegović, sportski novinar Nove BH.

“Vrtimo se u krug. Postavlja se pitanje koja je sada uloga tog čuvenog Odbora za posredovanje. Radi li se zbog toga ovo sve kako bi Odbor za posredovanje došao u fokus”, pita se Hajrudin Prolić, urednik portala SCsport.ba.

Bivši izbornici i reprezentativci ovako gledaju na trenutno stanje.

“Ja bi volio biti izbornik BiH, ali ta moja prošlost mi dozvoljava da kažem, ako se netko sjeti, ja sam tu”, izjavio je Faruk Hadžibegić.

“Moje mišljenje je da su Amar Osim ili pogotovo Husref Musemić zaslužili voditi reprezentaciju”, rekao je Marko Topić, bivši reprezentativac BiH.

“Dovede se nekih sedam, osam, deset trenera tu da se prijave i onda im se pokažu vrata i jedan ostane u igri. I onda se odlučuje je li taj jedan pravi izbor. Ako se tako radi, nije dobro nikome”, stave je Mehe Kodre, bivšeg izbornika reprezentacije BiH.

Tko će biti novi izbornik -Petev, Barbarez ili netko treći, trebala bi u predstojećem periodu odlučiti dvotrećinska većina Izvršnog odbora, ali uz najmanje jednog predstavnika iz Republike Srpske i dva predstavnika iz Federacije.

Dnevnik.ba

15. rujan 2021 19:43