Article_Top_970x250

Pet zanimljivih stvari koje smo doznali na suđenju El Chapu

nevjerojatni detalji

Pet zanimljivih stvari koje smo doznali na suđenju El Chapu

stu 27, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: AFP

U četvrt stoljeća, El Chapo je u SAD prokrijumčario više od 155 tona kokaina. Kako bismo to slikovito opisali, rečeno je da je unio toliko kokaina da bi se mogla napraviti ‘lajna’ za svakog stanovnika SAD-a, a i više od toga

Suđenje Joaquinu ‘El Chapu’ Guzmanu, osnivaču i vođi narkokartela Sinaloa, počelo je prije nekoliko dana, a već se počelo razmotavati klupko korupcije. El Chapo se s odvjetnicima drži iste priče, a to je da je žrtveno janje dvojice korumpiranih političara, ali i Guzmanova suvladara kartela Sinaloa Ismaela Zambade zvanog El Mayo, koji su se, navodno, udružili kako bi uklonili El Chapa s pozornice.

Jesus Zambada, brat Ismaela – El Mayo, iznio je mnoge mučne detalje, a ovo je tek početak. Donosimo vam neke od zanimljivih detalja sa suđenja, piše BBC.

Pištolj optočen draguljima

El Chapo je imao pištolj AK-47 ukrašen draguljima s izrezbarenim njegovim inicijalima. Ekstravagantan život vidio se i u izboru oružja te je zato kao dokaz na suđenju prikazan AK-47.

Jeziva ubojstva

Jesus Zambada detaljno je u svom svjedočenju opisao ubojstva koja je počinio narkoboss. Jedno od njih bilo je poprilično dramatično. Naime, Guzman je naredio ubojstvo Rodolfa Carrilla, člana kartela Juarez, samo zato što se isti nije htio rukovati s njime.

Nepojmljiva količina ‘robe’

U četvrt stoljeća, El Capo je u SAD prokrijumčario više od 155 tona kokaina. Kako bi to slikovito opisali, rečeno je da je unio toliko kokaina da bi se mogla napraviti ‘lajna’ za svakog stanovnika SAD-a, a i više od toga.

Godišnji odmor s bazukom

Svjedok je potvrdio kako je El Chapo na godišnji odmor kod rođaka 2005. godine nosio bazuku ne bi li vježbao.

Svetac?

Zanimljivo je kako se među predmetima koji su se nalazili u konferencijskoj sobi odvjetnika El Chapa našao i kip sveca, ali ne bilo kakvog. Riječ je o figurici Jesúsa Malverdea koji je sjedio na vrećama novca. Naime, Jesús Malverde je slavljen kao junak, baš poput Robin Hooda – krao je od bogatih ne bi li davao siromašnima 1900-ih.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250