Article_Top_970x250

"Perspektive razvoja Županjske (HR ) i Oraške (BiH) Posavine"

NAJAVA KONFERENCIJE

"Perspektive razvoja Županjske (HR ) i Oraške (BiH) Posavine"

ruj 25, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Međunarodni stručno-znanstveni skup doprinijeti će izgradnji „poduzetničkog mosta“ između županjske i oraške Posavine. Na inicijativu Ivice Mišića, saborskog zastupnika iz Vinkovaca, održati će se u amfiteatru Gimnazija Županja, 14. listopada 2017.

Na portalu Županjac net  objavljen je članak o najavi konferencije o razvoju Županjske i Oraške posavine. Članak u nastavku prenosimo u cijelosti.

-Međunarodni stručno-znanstveni skup doprinijeti će izgradnji „poduzetničkog mosta“ između županjske i oraške Posavine. Na inicijativu Ivice Mišića, saborskog zastupnika iz Vinkovaca, održati će se u amfiteatru Gimnazija Županja, 14. listopada 2017. skup na kojem će sudjelovati ministrica Gabrijela Žalac,dip.oec.,te poznati demograf, prof.dr. sc. Dražen Živić, dr. sc.Marin Sopta iz Zagreba, Ilija Cota,mag.uir., iz Vinkovaca, te mnogi drugi stručnjaci i znanstvenici iz obje Posavine. Na skup su pozvani,kao ciljana publika, poduzetnici i predstavnici lokalne samouprave iz obje Posavine.

Neke od tema na konferenciji su: eksploatacija termalnih voda , demografski problemi, usklađenost tržišta rada s programima obrazovanja, strateški projekti županije VSŽ , odnos Hrvata u Domovini izvan nje, predviđena financijska sredstva fondova za Posavinu, idejni projekt izgradnje pješačkog mosta Županja-Orašje. Konferencija se sastoji iz dva dijela i predviđeno trajanje je od 12h – do 14h. Poslije konferencije u predvorju amfiteatra dvorane konferencije bit će organizirana mala zakuska za sve sudionike.

Na konferenciju se još uvijek kao sudionici/autori radova mogu prijaviti i ostali stručnjaci iz obje Posavine i napisati pisani rad na neke od tema konferencije. Svi radovi koji zadovolje kriterije programskog odbora biti će objavljeni u digitalnom zborniku konferencije i na web stranici konferencije, a autori će dobiti potvrde o sudjelovanju. Teme konferencije su objavljene na službenoj web stranici konferencije , upute za autore, te važniji datumi konferencije, za autore radova. Više o tome na službenoj web stranici konferencije: www.konfrencija-zupanja2017.eu

Organizator konferencije je tvrtka Avron d.o.o. iz Zagreba, sa desetgodišnjim iskustvom u organiziranju konferencija. Izvršna direktorica konferencije je Tatjana Ferenčak iz Zagreba. Kao rezultat konferencije planira se i zajednička prijava projekata iz fonda EU za prekograničnu suradnju.

Nakon izgradnje „poduzetničkog mosta“ između ove dvije Posavine, „novi poduzetnički mostovi“ biti će usmjereni prema poduzetnicima Hrvatima koji žive izvan RH. Cilj je također predstaviti domaćoj i inozemnoj javnosti neke od mogućnosti investiranja u ovim krajevima. Na taj način se želi potaknuti snažniji investicijski ciklus u Posavini, zapošljavanje i zadržavanje mladih.

Ova konferencija je također i uvod za slijedeći poduzetnički skup, koji bi se do kraja godine trebao održati u Orašju (BiH), „Poduzetnički okrugli stol oraške (BiH) i županjske (HR) Posavine“.

Predsjednik organizacijskog odbora konferencije je Ivica Mišić, saborski zastupnik iz Vinkovaca, a glavni urednik je mr. sc. Branislav Orešković,v.pred. iz Županje. Konferencija će se uživo prenositi na internetu. Sve aktivnosti mogu se pratiti na službenoj stranici konferencije: http://konferencija-zupanja2017.eu/

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250