Pater Ike Mandurić: Bog ima poseban plan za Mostar

predavanje

Pater Ike Mandurić: Bog ima poseban plan za Mostar

sij 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U nedjelju je u Franjevačkoj crkvi u 20:00 sati pater Ike Mandurić održao predavanje za mlade. Predavanje je organizirala Udruga Kairos- obiteljski susreti koja je nastala od Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru i ima svog duhovnog asistenta. Predavanje se zvalo Bog zove Samuela: „ Samuele, Samuele“, a okupilo je veliki broj mladih koji su pažljivo slušali patera Iku.

Pater Ike Mandurić isusovac je i duhovnik mladih a trenutno je na župi u Osijeku.

U svom predavanju pater je rekao kako moramo provoditi vrijeme s Bogom tako što ćemo se moliti svaki dan  kako bismo prepoznali kakav plan Bog za nas ima te kako bez Boga ne možemo biti sretni.

„Trebamo biti u tišini s Bogom bez mobitela i prijatelja kako bi nas Bog zovnuo i rekao nam kakav plan ima za nas“, rekao je pater Ike Mandurić.

Pater je odgovarao na pitanja mladih  o katoličkoj vjeri, pronalasku svog životnog poziva, molitvi te obraćenju.

„Kada sam prije 30 godina bio u Mostaru sve je bilo drugačije i jasno je da Bog ima poseban plan za Mostar“, izjavio je pater Ike.

Pater Ike Mandurić rođen je u Posušju, diplomirao je arhitekturu u Zagrebu i do svoje 37. godine radio je u struci. Bio je ateist sve dok nije otišao na duhovnu obnovu , tada je počeo svaki dan moliti za svoj poziv i pomagati drugima u nevolji.

Na svećenički poziv odlučio se nakon ispovijedi kod pokojnog međugorskog fratra Slavka Barbarića, a za svećenika se zaredio s 47 godina.

Zorica Ćavar/ Dnevnik.ba

#3 234AdSense