Article_Top_970x250

Ovo je osoba godine HT Eroneta? Traži smanjenje plaće za 800 KM

"I JA HOĆU PROSJEČNU PLAĆU"

Ovo je osoba godine HT Eroneta? Traži smanjenje plaće za 800 KM

pro 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: grude.com

U Federaciji BiH prosječna neto plaća za listopad iznosila je 961 KM. U HT Eronetu prosječna plaća iznosi oko 1700 KM i radi se o jednoj od najperspektivnijih tvrtki u državi.

Unatoč navedenim podacima, jučer je 25 prosvjednika jasno iskazalo svoje zahtjeve, među kojima ima i onih s koeficijentom direktora sektora, a posebno se istaknuo transparent: I ja hoću prosječnu plaću!

S obzirom na to da u HT Eronetu radi oko 1400 zaposlenika, a u ovoj teškoj godini prihodi HT-a su pali za 3,4 milijuna KM samo u prvih pola godine, prvi čovjek tvrtke Vilim Primorac trebao bi biti zahvalan štrajkašima koji se bore za smanjenje plaće na onu prosječnu u Federaciji BiH. Iako bi tada vidjeli kako je malome čovjeku, koji nema ni pravo dignuti glas, još ako radi u privatnoj tvrtki, barem bi pokazali trunku solidarnosti u ovim teškim vremenima.

Ako se već ne može znanjem i idejama poboljšati kvaliteta usluga u tvrtki, dobro je barem na ovakav način solidarizirati se, stoga podrška za prosvjednike da ustraju u svojim zahtjevima da im se snizi plaća na prosječnu u Federaciji BiH, što bi bilo za otprilike 739 KM.

Dnevnik.ba

Tagovi: