Article_Top_970x250

Ovo je Dinamov i Mamićev plan za povratak zvijezde na Maksimir. Bjelica nema ništa protiv

Transferi

Ovo je Dinamov i Mamićev plan za povratak zvijezde na Maksimir. Bjelica nema ništa protiv

stu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

PIXSELL

Priča o povratku Marka Pjace u Dinamo ima sasvim ozbiljne obrise, to je jučer potvrdio trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica.

- Moje mišljenje o mogućem povratku Marka Pjace u Dinamo je pozitivno. Naravno, treba vidjeti hoće li to biti moguće izvesti. Vidjet ćemo... Razmišlja se o posudbi iz Juventusa. Tu priču vodi naš sportski direktor Zoran Mamić - kazao je u uvodu Bjelica za Sportske Novosti.

Bjelica o Pjaci ima iznimno dobro mišljenje...

- Pjaca je igrač koji bi apsolutno podigao razinu kvalitete momčadi ukoliko bi ga vratili na onu razinu na kojoj je bio prije. To bi bio naš zadatak, pokušaj vraćanja Pjace u život nakon svih tih ozljeda koje je imao. U domaćoj atmosferi, u Dinamu, klubu koji poznaje, sigurno bi dao svoj maksimum. Mi bismo mu svi skupa pomogli vratiti ga na tu razinu na kojoj je bio. Pjaca je hrvatski reprezentativac kad je zdrav, da ga ozljede nisu izmasakrirale, vjerojatno bi bio i starter u reprezentaciji.

Ako pregovori Dinama i Juventusa završe pozitivno, a naznake su da bi se to moglo dogoditi, onda bi Pjaca došao u ruke treneru koji itekako zna kako igrače koji imaju zastoj u karijeri vratiti u najbolju moguću formu.

Primjera je koliko hoćeš, možda je najbolji Bruno Petković koji je od čovjeka koji nije zabijao postao svjetska klasa. Mislav Oršić i Dino Perić su također u plavom domu postali hrvatski reprezentativci, Dani Olmo španjolski...

- Imali smo mi u Dinamu igrača koji su prošli teške ozljede tipa Perića, More, Majera... Vratili smo ih na visoku razinu. Naravno, oni su to postigli svojim radom uz tu našu pomoć. Što se tiče drugih informacija o Pjaci, znam da je super momak. Kažem, vidjet ćemo hoće li doći do realizacije njegova dolaska u Dinamo, ali sigurno da bi Pjaca bio ozbiljno pojačanje za nas - zaključio je trener Nenad Bjelica.

Dnevnik.ba