Article_Top_970x250

Otvoren sajam 'Dani šljive Prozor-Rama 2019'

hnž

Otvoren sajam 'Dani šljive Prozor-Rama 2019'

ruj 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Direktorica Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine Vesna Travljanin i načelnik općine Prozor-Rama Jozo Ivančević svečanom zdravicom otvorili su 14. sajam "Dani šljive Prozor-Rama 2019", koji se održava u sklopu obilježavanja Dana općine Prozor-Rama.

Po riječima načelnik općine Joze Ivančevića, sajam predstavlja odličnu priliku za daljnje unaprjeđenje poljoprivrede, prehrane i turizma za područje Prozora-Rame.

- Činimo sve da poljoprivrednici i turistički radnici naše općine budu što prepoznatljiviji kroz svoje proizvode i usluge. Veliki infrastrukturni radovi kao što su dovođenje pitke vode i izgradnja putova svakako su jedna vrsta potpore tim djelatnostima. Imamo i novčane poticaje, posebno za poljoprivredu, koji dobro dođu svakom korisniku - kazao je Ivančević, prenosi Fena.

Dodao je kako povezivanje zdrave, ekološke proizvodnje s turizmom predstavlja veliki potencijal za ramski kraj.

Na ovom, četrnaestom po redu sajmu, okupili se oko stotinu izlagača koji su na oko tisuću metara četvornih sajamskog prostora izložili svoje proizvode i usluge.

U svom obraćanju direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin kazala je kako se nada da će turistički potencijali i poljoprivredni uvjeti za proizvodnju zdrave hrane biti prepoznati te da će se njihovom realizacijom omogućiti ostanak mladih u tim krajevima.

- Općina Prozor-Rama dugi niz godina organizira ovakvu vrstu sajma, koji je odlična prilika za predstavljanje ponude iz oblasti poljoprivrede, prehrane i turizma kao jedne od najznačajnijih grana privrede. Sajam je prilika i za ugodno druženje i stjecanje novih kontakata, znanja i ideja, a pruža i mogućnost za vrednovanje potencijala i razvojnih planova izlagača - poručila je Travljanin.

Dnevnik.ba

Tagovi: