Article_Top_970x250

Otvoren natječaj Tomica Penavić – Moja prva knjiga

kultura

Otvoren natječaj Tomica Penavić – Moja prva knjiga

svibnja 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg raspisao je natječaj za nagradu Tomica Penavić – Moja prva knjiga, kojom se nastoji potaknuti stvaralaštvo književnih stvaratelja objavom prve zbirke pjesama.

Na natječaj se mogu prijaviti pjesnici koji imaju prebivalište u Širokom Brijegu i koji dosad nemaju objavljenu zbirku poezije.

Na natječaj treba poslati cjeloviti rukopis pjesničke zbirke, a rukopis treba biti pisan na računalu, priopćeno je iz Ogranaka Matice hrvatske Široki Brijeg, prenosi Fena.

Rukopis treba dostaviti u zatvorenoj kuverti koja treba sadržavati cjeloviti rukopis u kojem je autor označen šifrom, zatvorenu kuvertu koja će sadržavati šifru, podatke o autoru s naznakom adrese, broja telefona i e- adrese te cjeloviti rukopis u digitalnom obliku snimljen na CD.

O dodjeli nagrade odlučuje Prosudbeni odbor kojeg imenuje organizator, rok za predaju rukopisa je 30. rujan 2020., a rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. studenog.

Nagrađena knjiga pjesama izaći će iz tiska početkom prosinca 2020.godine, a izbor iz radova drugonagrađenih i trećenagrađenih autora bit će objavljen u časopisu Ogranka "Vitko".

Prijave na natječaj treba slati na adresu Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg (za natječaj Tomica Penavić - Moja prva knjiga), Trg Gojka Šuška 5a, 88 220 Široki Brijeg.

Spomenuta nagrada nosi ime po Tomici Penaviću, pjesniku kratkog životnoga puta, koji je rođen u Pribinovićima kod Širokog Brijega.

Dnevnik.ba

Tagovi: