Article_Top_970x250

Otkriveni detalji iz argentinske svlačionice: Messi i Mascherano smijenili Sampaolija nakon Hrvatske

Totalni raspad

Otkriveni detalji iz argentinske svlačionice: Messi i Mascherano smijenili Sampaolija nakon Hrvatske

srp 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Za razliku od hrvatske svlačionice, koja bi trebala biti primjer svima, u argentinskoj se od samog početka dalo naslutiti kako nešto ne štima.

U argentinskom nogometu još se nije smirila bura oko preranog napuštanja njihove reprezentacije sa Svjetskog prvenstva. Javnost je razočarana igračima i izbornikom, a Sampaoli je na kraju najgore i prošao dobivši otkaz (u nogometnom smislu jer je inkasirao 8 i pol milijuna eura za rusku katastrofu).

No, za razliku od hrvatske svlačionice, koja bi trebala biti primjer svima, u argentinskoj se od samog početka dalo naslutiti kako nešto ne štima. Mučenje kroz kvalifikacije, pa remi s Islandom, a onda katastrofa protiv Hrvatske i sve je izašlo na vidjelo.

Novinar TyC Sportsa i lista Ole, Ariel Senosiain, u svojoj knjizi je objavio detalje pobune nakon koje su igrači preuzeli kontrolu nad reprezentacijom i izgurali izbornika Jorgea Sampaolija s klupe.

Leo Messi i Javier Mascherano, dva najlošija igrača u toj utakmici protiv Hrvatske, su predvodili pobunu i izgurali Sampaolija i pomoćnike oko vođenja reprezentacije.

Igrači su sve preuzeli, a neke od razgovora iz svlačionice objavio je Ariel Senosiain:

"Ne shvaćamo te, ne razumijemo što nam želiš reći, više ti ne vjerujemo. Želimo imati pravo glasa", rekli su igrači Sampaoliju, a on im je odgovorio: "Pravo glasa o čemu?"

"O svemu", odgovorili su mu igrači.

"Ti ćeš slagati momčad?", pitao je Sampaoli Messija, a nogometaš Barcelone je izgubio živce.

"Koliko si me puta pitao koga želim da staviš u momčad? Niti jednom ti nisam rekao nijedno ime. Jesam li ti ikad rekao koga da staviš ili ne staviš u momčad?", rekao je Messi.

Tom događaju svjedočio je i predsjednik argentinskog saveza, te je i on stao uz igrače i rekao Sampaoliju da se povuče. U preostale dvije utakmice igrači su slagali momčad. Pobijedili su Nigeriju i zahvaljujući pobjedi Hrvata nad Islanđanima prošli u osminu finala. No, tu ih je izbacila Francuska pobijedivši 4:3.

Mora se priznati kako su Argentinci u te dvije utakmice bolje igrali u odnosu na prve dvije, ali opet, neshvatljivo je kako igrači, koliko god veliki bili, imaju za pravo izgurati izbornika i preuzeti njegov posao. Sada je valjda jasno kako je igrač poput Mascherana mogao odigrati svaku minutu argentinske tragedije u Rusiji - bio je Messijev pomoćnik.

Dnevnik.ba/ T.R.

Article_Bottom_970x250