Article_Top_970x250

Otkriven spomenik najboljem strijelcu u povijesti Hajduka

110. rođendan majstora s mora

Otkriven spomenik najboljem strijelcu u povijesti Hajduka

velj 13, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dalmatinski portal

Hajduk je danas povodom obilježavanja 110. rođendana kluba ispred Poljuda otkrio spomenik velikom Frani Matošiću.

Legendarni Hajdukov kapetan i strijelac je u 739 nastupa za Hajduk (u tri navrata) zabio nevjerojatnih 729 golova, čime je bio i ostao najefikasniji igrač u povijesti kluba.

"Očekivali smo da će nas biti puno više, ali imali smo preporuku da smo ograničeni na 25 osoba na javnom prostoru. Hvala što ste došli, čestitam svima 110. rođendan. Pozdravljam i gradonačelnika koji je puno pomogao oko ovog spomenika. Kada sam pitao Vinka Radovanija što reći, on mi je odgovorio: 'Frane Matošić, dovoljno je.' Teško da će itko to ponoviti, 739 utakmica i 729 golova. Govorimo o jednom od najvećih, bio je kapetan, lider, to nam je i danas potrebno. Imam potrebu zahvaliti svima, prije svega obitelji Matošić. Nadam se da ćemo se vrlo brzo moći podičiti i rezultatom. Posebno bih zahvalio našem Jurici Gizdiću. Nekako je i simbolično da Frane Matošić i njegov kum Bernard Vukas čuvaju Hajduk i ufamo se svi zajedno u bolja vremena", rekao je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić.

Na otkrivanju spomenika koji je izradio Davor Kamenjarin bili su članovi Matošićeve obitelji, koji su dobili i prigodni dres kluba.

Dnevnik.ba