Article_Top_970x250

Osuđen najveći krivac za nevolje Mostaraca 

Unatoč protivljenju iz Sarajeva

Osuđen najveći krivac za nevolje Mostaraca 

velj 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Svake godine nađu, optuže, osude i "pogube" krivca

Sumnjičavi Mostarci vjeruju kako će pravda biti zadovoljena konačnom provedbom presude...bar u Karnevalskoj Republici.

Unatoč pritiscima i prijetnjama progonom iz naselja koja ne priznaju civilizacijske tekovine mačkara u Europi i svijetu, Najljepši Sud mostarskog naselja Centar 2 donio je presudu "dužnosnici" optuženoj za ovogodišnje nedaće puka Neovisne države Centar 2.   

Prema informacijama koje pristižu iz Suda, rano jutros, jednoglasnom odlukom sudsko je vijeće svježe nametnutu dužnosnicu Akcizu Nalitrić proglasilo krivom po svim točkama optužnice koje uključuju širenje novčane netrpeljivosti, imovinske mržnje i ljudske nejednakosti, te politički motivirano, osudilo ju na spaljivanje.

Očekuje se, sukladno tradiciji unešenoj u zakonike Republike, kako će presuda biti obznanjena i ekspresno provedena večeras u 19 sati i 5 minuta na Trgu Buka i Mačkara u Mostaru.  

Sukladno zakoniku, u obrazloženju presude poetski se navodi i 

... Skoro će i novo vrijeme da bude,
Koje će podijeliti, neljude i ljude,
Političari će cestom da se voze,
A narod će glumiti koze.

Brojke su jasne, sve je puno skuplje,
Džaba je njima, pričati nam šuplje,
Jer pametne su glave donijele aksiom,
Deficitni požar, gasiti gorivom...

Iz izvora bliskih tužiteljstvu, neslužbeno se doznaje, kako je u izvođenju dokaza korištena dokumentacija dobijena međukarnevalskom pravnom razmjenom, pronađena među političkim nalozima upućenim pravosudnim organima jednog od osuđenika susjednih karnevalskih republika.   

Ponovimo, večeras u 19:05 u blizini kružnog toka u mostarskom naselju Cntar 2, uz pučku veselicu bit će pročitana i provedena presuda Akcizi Nalitrić. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250