Article_Top_970x250

Osim uoči Zrinjskog: Kada imaju dobar dan mogu napraviti velike probleme

trener željezničara

Osim uoči Zrinjskog: Kada imaju dobar dan mogu napraviti velike probleme

lis 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Fudbalski klub Željezničar sutra će u zaostalom susretu šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Grbavica ugostiti mostarski Zrinjski, a duel je na rasporedu u 16:30 sati.

Uoči utakmice s Plemićima Amar Osim je istaknuo da njegova ekipa mora ući stoposto spremna u susret.

"Ako su u dobrom danu možemo imati velikih problema, što je na svojoj koži nedavno osjetila Tuzla City. Znamo da ulazimo u utakmicu u nekakvim raspoloženjima koja nisu ista, ali su mogla biti bolja. Oni zbog rezultata protiv Olimpika koji ih je iznenadio, logično da su očekivali da će bolje proći, a nas zbog načina na koji smo “igrali” u Mostaru, a imali smo uvjete da puno bolje to odradimo. Mislim da je jačina protivnika i važnost susreta dovoljna da nas probudi iz tog nekakvog raspoloženja ako je negativno, a nije optimalno, jer s ovakvim protivnikom ako ne uđeš sto posto spreman da radiš neke stvari koje se moraju raditi, imat ćemo velikih problema. Zrinjski zaslužuje s naše strane apsolutnu koncentraciju i motivaciju jer bez tih faktora teško je bilo što uraditi", rekao je Osim, prenosi N1.

Pravdu na susretu dijelit će Elvis Mujić, a pomoćnici su Mirza Demir i Goran Dujak. Četvrti sudac je Ermin Sivac. Utakmica se igra u srijedu u 16:30 sati.

Dnevnik.ba

Tagovi: