Article_Top_970x250

Orban prijeti vozačima Formule 1 zatvorom i visokim novčanim kaznama

vn mađarske

Orban prijeti vozačima Formule 1 zatvorom i visokim novčanim kaznama

srp 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Idućeg vikenda vozi se utrka Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, a tamošnje vlasti poslale su niz upozorenja vozačima i članovima timova te prijetnje visokim novčanim, pa čak i zatvorskim kaznama.

Britancima i državljanima ostalih zemalja izvan Europske unije rečeno je da svoj cijeli boravak u Mađarskoj moraju provesti na stazi ili u hotelu, a svakoga koga se uhvati u kršenju tih pravila kaznit će s 15.000 eura i/ili zatvorskom kaznom. Samim time, sve obroke tijekom boravka u Mađarskoj moraju konzumirati na stazi ili u hotelu, a strogo je zabranjeno korištenje javnog prijevoza i taksija.

Ta se pravila, dakle, odnose na Britance Lewisa Hamiltona, Landa Norrisa i Georgea Russella, britanskog Tajlanđanina Alexandera Albona, Meksikanca Sergija Pereza, Kanađane Lancea Strolla i Nicholasa Latifija, Australca Daniela Ricciarda, Rusa Danila Kivata i možda Monegažanina Charlesa Leclerca, piše BBC.

No uprava Formule 1 savjetovala je svim sudionicima da se drže ovih preporuka, neovisno o zemlji iz koje dolaze, a sve kako bi se u potpunosti izbjegao bilo kakav kontakt s domaćim stanovništvom i bilo kakvo prenošenje koronavirusa.

Sebastian Vettel već je prošlog tjedna dobio upozorenje na VN Austrije jer je viđen kako razgovara s članovima Red Bulla bez zaštitne maske i ne držeći se socijalne distance, a Leclerc je između prošlotjedne utrke i ovotjedne priredbe u Austriji otputovao kući u Monako i fotografirao se s prijateljima.

"Obojica znaju da su pogriješili i siguran sam da će ubuduće više paziti", rekao je šef Ferrarija Mattia Binotto.

Dnevnik.ba